СНС: Лажни демократа Драгољуб Мићуновић

Лажни демократа, Драгољуб Мићуновић, злопутребио је на најбруталнији начин своју краткотрајну функцију, саопштила је Српска напредна странка.

Србија 03.06.2016 | 22:40
СНС: Лажни демократа Драгољуб Мићуновић

Осим тога, како наводе, Мићуновић је тиме нанео дуготрајну срамоту српском парламентаризму, а Демократска странка је још једном показала своје право лице.

Представници ДС-а, без икаквог правног основа и скандалозно кршећи Пословник о раду током целе данашње седнице, онако како то само лажне демократе знају, самовољно, и на најбахатији начин, спречили су избор председника и потпредседника Скупштине Србије и даљи рад парламента, подсећајући грађане на своју стару праксу - урушавања институција, истиче СНС у саопштењу.

Демократска странка овим срамним чином казнила је све грађане Србије који чекају доношење модерних закона и даљи напредак Србије.

Несхватљиво нам је да се било ко, па таман то био и ДС, грчевито бори против рада Скупштине, чији је једини циљ доношење закона и користи свим грађанима.

Лажне демократе, исти они који су олако запалили Скупштину, крали чак и уметничке слике и фотеље из највишег представничког тела свих грађана, којима је нормално да се туку на улици са грађанима, који свакодневно шире говор мржње, вређају жене и новинарке, вређају националне мањине, и данас су, чим су уграбили прилику, грубо злоупотребили свој положај и поново се ругали демократији у Србији.

Српска напредна странка поручује лажним демократама да ће се још јаче борити, свим легитимним средствима, против њиховог лоповлука, самовоље и свакодневних лажи и чинити све да од Србије коначно створимо пристојну, модерну и уређену државу, наведено је у саопшштењу СНС.

Председавајући парламентом Драгољуб Мићуновић прекинуо је конститутивну седницу и њен наставак најавио за понедељак, 6. јуна.

Мартиновић: Скандалозан потез Мићуновића

 

Председник Посланичког клуба СНС Александар Мартиновић изјавио је да је Драгољуб Мићуновић учинио скандалозан потез.

"Прекид седнице је крајње скандалозан, ми смо данас имали консултације са Мићуновићем, где су присуствовали сви представници посланичких група.

Посланичка група СНС је изашла у сусрет Демократској странци и Саши Радуловићу", казао је Мартиновић Тањугу.

Првобитни договор је, како је рекао Мартиновић, био да скупштина има шест потпредседника.

"Ми смо омогућили да скупштина има седам, тако да су и ДС и Радуловић добили по једног потпредсрдника, а требало је да се они договоре ко ће дати једног. Договор је био да данас радимо док се не изабере председник скупстине, испоставило се да је Мићуновић тај договор прекршио", додао је.

"Да ли на своју руку или свог страначког шефа, не знам, али мислим да се на овакав начин седнице скупштина не прекидају ни кад су у питању седнице скупштине општина или градова без консултација, без договора, брутално, на своју руку, у ситуацији када треба да се изабере председник скупстине, мислим да је то крајње скандалозно и изван сваког доброг политичког обичаја", истакао је Мартиновић.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драган

04.06.2016 10:12

Има ли краја напредњачкој патетици?

ОДГОВОРИТЕ