SNS: Lažni demokrata Dragoljub Mićunović

Lažni demokrata, Dragoljub Mićunović, zloputrebio je na najbrutalniji način svoju kratkotrajnu funkciju, saopštila je Srpska napredna stranka.

Srbija 03.06.2016 | 22:40
SNS: Lažni demokrata Dragoljub Mićunović

Osim toga, kako navode, Mićunović je time naneo dugotrajnu sramotu srpskom parlamentarizmu, a Demokratska stranka je još jednom pokazala svoje pravo lice.

Predstavnici DS-a, bez ikakvog pravnog osnova i skandalozno kršeći Poslovnik o radu tokom cele današnje sednice, onako kako to samo lažne demokrate znaju, samovoljno, i na najbahatiji način, sprečili su izbor predsednika i potpredsednika Skupštine Srbije i dalji rad parlamenta, podsećajući građane na svoju staru praksu - urušavanja institucija, ističe SNS u saopštenju.

Demokratska stranka ovim sramnim činom kaznila je sve građane Srbije koji čekaju donošenje modernih zakona i dalji napredak Srbije.

Neshvatljivo nam je da se bilo ko, pa taman to bio i DS, grčevito bori protiv rada Skupštine, čiji je jedini cilj donošenje zakona i koristi svim građanima.

Lažne demokrate, isti oni koji su olako zapalili Skupštinu, krali čak i umetničke slike i fotelje iz najvišeg predstavničkog tela svih građana, kojima je normalno da se tuku na ulici sa građanima, koji svakodnevno šire govor mržnje, vređaju žene i novinarke, vređaju nacionalne manjine, i danas su, čim su ugrabili priliku, grubo zloupotrebili svoj položaj i ponovo se rugali demokratiji u Srbiji.

Srpska napredna stranka poručuje lažnim demokratama da će se još jače boriti, svim legitimnim sredstvima, protiv njihovog lopovluka, samovolje i svakodnevnih laži i činiti sve da od Srbije konačno stvorimo pristojnu, modernu i uređenu državu, navedeno je u saopšštenju SNS.

Predsedavajući parlamentom Dragoljub Mićunović prekinuo je konstitutivnu sednicu i njen nastavak najavio za ponedeljak, 6. juna.

Martinović: Skandalozan potez Mićunovića

 

Predsednik Poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović izjavio je da je Dragoljub Mićunović učinio skandalozan potez.

"Prekid sednice je krajnje skandalozan, mi smo danas imali konsultacije sa Mićunovićem, gde su prisustvovali svi predstavnici poslaničkih grupa.

Poslanička grupa SNS je izašla u susret Demokratskoj stranci i Saši Raduloviću", kazao je Martinović Tanjugu.

Prvobitni dogovor je, kako je rekao Martinović, bio da skupština ima šest potpredsednika.

"Mi smo omogućili da skupština ima sedam, tako da su i DS i Radulović dobili po jednog potpredsrdnika, a trebalo je da se oni dogovore ko će dati jednog. Dogovor je bio da danas radimo dok se ne izabere predsednik skupstine, ispostavilo se da je Mićunović taj dogovor prekršio", dodao je.

"Da li na svoju ruku ili svog stranačkog šefa, ne znam, ali mislim da se na ovakav način sednice skupština ne prekidaju ni kad su u pitanju sednice skupštine opština ili gradova bez konsultacija, bez dogovora, brutalno, na svoju ruku, u situaciji kada treba da se izabere predsednik skupstine, mislim da je to krajnje skandalozno i izvan svakog dobrog političkog običaja", istakao je Martinović.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

04.06.2016 10:12

Ima li kraja naprednjačkoj patetici?

ODGOVORITE