РГ: Новаче, још само једна побједа! Тим је још увијек ''зелен''!

Публика на терену Сузан Ленглан је дала своје срце Доминику Тиму, отворено навијала за њега, али је Новак Ђоковић ишчупао то срце, бацио га у прашину париске шљаке и рекао - ја сам овде главни!

Тенис 03.06.2016 | 17:15
РГ: Новаче, још само једна побједа! Тим је још увијек ''зелен''!

Још само један корак до раја! Новак Ђоковић је у полуфиналу Ролан Гароса очитао тениску лекцију Доминику Тиму и тријумфом од 3:0 (6:2, 6:1, 6:4) пласирао се у финале јединог Гренд слем турнира који му недостаје у пребогатој каријери. Био је Тим надахнут, али није могао ништа против Ђоковића који га је попут ваљка прегазио и слепио са париском шљаком.

Брутално.

Од првог сета па надаље било је јасно да ће Ђоковић доћи до финала. Константно је био тај који је правио брејкове већ на старту сетова и стављао Тима у позицију да мора да јури резултат што овоме није никако пријало. Тим је једино у трећем сету показао свој раскошан таленат, али то није било довољно. Рекло би се да се Новак мање намучио него противБердиха у прошлом колу, а тек мање него против Баутисте Агута.

Добио је Ђоковић од самог почетка противника који је изашао на терен да би се надигравао, а то је само распалило жељу код Новака који је играо свој најбољи тенис. Погађао је сваки педаљ терена, сјајно враћао сервисе, па чак и погађао волеје који су вероватно најлошији део његове игре.

Публика на терену Сузан Ленглан је дала своје срце младом аустријском тенисеру, отворено навијала за њега, али је Ђоковић ишчупао то срце, бацио га у прашину париске шљаке и рекао - ја сам овде главни!

Нападао је Тим топ спином из форхенда што је његово убојито оружје, али је Ђоковићсвојим бекхендом на исти начин малтретирао једноручни бекхенд Аустријанца који је доста грешио из свог омиљеног ударца.

Аустријанац је у неколико наврата показао потенцијал који поседује, али се овога пута потпуно истопио на великој сцени, а пре свега због врелине противника ког је имао преко пута мреже. Грешио је Тим, помало фасциниран противником који је додуше играо невероватан тенис. Видео је Тим да мора још да пије млека како би могао да се носи са овом тениском аждајом.

Толико је Новак био фокусиран да се домогне пласмана у финале јединог Грен слема који му недостаје да је то могло да се види у сваком његовом покрету на терену. Једва је чекао да дође до брејка, али га је та "нестрпљивост" гурала ка напред. Желео је да оде у финале, али је желео и да утера страх у кости младом тенисеру са којим ће сигурно и убудуће играти у завршницама великих турнира.

Успео је у обе намере.

Сигурно је да нико на свету не жели да Ђоковић освоји Ролан Гарос као он сам и то се данас видело. То је турнир који га дели од комплетирања свих Грен слемова. Турнир који му је до сада три пута измакао из руку у финалима, турнир који је раздеона црта између њега и највећих у историји овог спорта. После тога нико не би могао ништа да му замери на путу ка звању "најбољег тенисера у историји".

У финалу Новак ће играти против Ендија Марија, који је у другом полуфиналу савладао браниоца титуле, Стана Вавринку са 3:1 у сетовима. Уколико поново овакву игру - ниједан тенисер на свету му не може ништа. Велики успех је тако близу.

Још само једна, Новаче!

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар