RG: Novače, još samo jedna pobjeda! Tim je još uvijek ''zelen''!

Publika na terenu Suzan Lenglan je dala svoje srce Dominiku Timu, otvoreno navijala za njega, ali je Novak Đoković iščupao to srce, bacio ga u prašinu pariske šljake i rekao - ja sam ovde glavni!

Tenis 03.06.2016 | 17:15
RG: Novače, još samo jedna pobjeda! Tim je još uvijek ''zelen''!

Još samo jedan korak do raja! Novak Đoković je u polufinalu Rolan Garosa očitao tenisku lekciju Dominiku Timu i trijumfom od 3:0 (6:2, 6:1, 6:4) plasirao se u finale jedinog Grend slem turnira koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri. Bio je Tim nadahnut, ali nije mogao ništa protiv Đokovića koji ga je poput valjka pregazio i slepio sa pariskom šljakom.

Brutalno.

Od prvog seta pa nadalje bilo je jasno da će Đoković doći do finala. Konstantno je bio taj koji je pravio brejkove već na startu setova i stavljao Tima u poziciju da mora da juri rezultat što ovome nije nikako prijalo. Tim je jedino u trećem setu pokazao svoj raskošan talenat, ali to nije bilo dovoljno. Reklo bi se da se Novak manje namučio nego protivBerdiha u prošlom kolu, a tek manje nego protiv Bautiste Aguta.

Dobio je Đoković od samog početka protivnika koji je izašao na teren da bi se nadigravao, a to je samo raspalilo želju kod Novaka koji je igrao svoj najbolji tenis. Pogađao je svaki pedalj terena, sjajno vraćao servise, pa čak i pogađao voleje koji su verovatno najlošiji deo njegove igre.

Publika na terenu Suzan Lenglan je dala svoje srce mladom austrijskom teniseru, otvoreno navijala za njega, ali je Đoković iščupao to srce, bacio ga u prašinu pariske šljake i rekao - ja sam ovde glavni!

Napadao je Tim top spinom iz forhenda što je njegovo ubojito oružje, ali je Đokovićsvojim bekhendom na isti način maltretirao jednoručni bekhend Austrijanca koji je dosta grešio iz svog omiljenog udarca.

Austrijanac je u nekoliko navrata pokazao potencijal koji poseduje, ali se ovoga puta potpuno istopio na velikoj sceni, a pre svega zbog vreline protivnika kog je imao preko puta mreže. Grešio je Tim, pomalo fasciniran protivnikom koji je doduše igrao neverovatan tenis. Video je Tim da mora još da pije mleka kako bi mogao da se nosi sa ovom teniskom aždajom.

Toliko je Novak bio fokusiran da se domogne plasmana u finale jedinog Gren slema koji mu nedostaje da je to moglo da se vidi u svakom njegovom pokretu na terenu. Jedva je čekao da dođe do brejka, ali ga je ta "nestrpljivost" gurala ka napred. Želeo je da ode u finale, ali je želeo i da utera strah u kosti mladom teniseru sa kojim će sigurno i ubuduće igrati u završnicama velikih turnira.

Uspeo je u obe namere.

Sigurno je da niko na svetu ne želi da Đoković osvoji Rolan Garos kao on sam i to se danas videlo. To je turnir koji ga deli od kompletiranja svih Gren slemova. Turnir koji mu je do sada tri puta izmakao iz ruku u finalima, turnir koji je razdeona crta između njega i najvećih u istoriji ovog sporta. Posle toga niko ne bi mogao ništa da mu zameri na putu ka zvanju "najboljeg tenisera u istoriji".

U finalu Novak će igrati protiv Endija Marija, koji je u drugom polufinalu savladao branioca titule, Stana Vavrinku sa 3:1 u setovima. Ukoliko ponovo ovakvu igru - nijedan teniser na svetu mu ne može ništa. Veliki uspeh je tako blizu.

Još samo jedna, Novače!

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar