РГ: Реприза Вимблдона – Серена на Гарбиње у финалу!

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса постала је прва финалисткиња Ролан Гароса, после максималне победе над Сем Стосур. Прва тенисерка света Серена Вилијамс браниће титулу на Ролан Гаросу, пошто се четврти пут пласирала у финале другог Грен слема сезоне.

Тенис 03.06.2016 | 15:40
РГ: Реприза Вимблдона – Серена на Гарбиње у финалу!

Серена је у полуфиналу савладала највеће изненађење турнира Кики Бертенс, резултатом 7:6 (9-7), 6:4.

Вилијамс ће у финалу играти против 22-годишње Гарбиње Мугурусе из Шпаније, што ће бити реприза њиховог финала Вимблдона из прошле сезоне.

Тада је Американка славила са два пута по 6:4 и уништила сан дебитанктињи из Каракаса.

Сада ће ситуација бити нешто другачија – Гарбиње полако подиже форму, док Серена не игра на нивоу који се од ње очекује. Исто као у мечу са Јулијом Путинцевом у четвртак, очајно је почела дуел. Холанђанка је направила брејк на старту и имала контролу све до финиша сета.

Девојка са Флориде се мучила са ритмом, али је почела да погађа када је било најпотребније. Спасла је сет лопту када је сервирала, а онда и одузела сервис противници за 5:5. Била је концентрисанија у тај брејку и повела са 1-0.

Очекивало се да ће после тога фуриозно уписати и други сет, али се десило потпуно супротно – нови фестивал брејкова и крај тек после 100 минута игре.

На крају, уписала је 37 винера и 31 неизнуђену грешку, што је било довољно за четврто финале Ролан Гароса (сва три претходна добила), као и шанса да се на вечној листи изједначи са 22 титуле на највећим турнирима на свету.

Шпанска тенисерка Гарбиње Мугуруса прва је финалисткиња Ролан Гароса, после максималне победе над Сем Стосур.

Мугуруса, која је постављена за четврту носитељку, одиграла је одличасн меч и савладала Аустралијанку са 6:2, 6:4.

Шпанкиња рођена у Венецуели је после слабије прве фазе турнира подигла ниво игре и можда и најбољу партију пружила у првој половини полуфинала.

Од самог старта меча кренула је агресивно – ударци су јој сјајно функционисали и веома брзо је повела са недостижних 4:0. Стосур је успела да се упише на семафор, али времена за повратак није било.

Када је Гарбиње повела 2:0 у другом, чинило се да нас чека брзи завршетак меча, али је онда уследио први пад у игри. Девојка из Голд Коуста узвратила је и изједначила, тако најавивши занимљивији финиш.

Ипак, десило се супротно – Мугуруса се поново одлепила на 5:2 и уз мале потешкоће обездедила друго Грен слем финале у каријери.

„Увек је тежак тај тренутак, нормално је да сам била нервозна у другом сету. То је била комбинација њене добре игре и моје нервозе. Емоције су некада лоша ствар. У таквим ситуацијама само морате да будете мирни и играте без кајања“, рекла је 22-годишњакиња.

Прошле године стигла је до последњег меча на Вимблдону, када је изгубила од Серене са два пута по 6:4.

Отворено првенство Француске игра се за наградни фонд од 32 милиона евра, а титулу брани управо прва играчица света.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар