RG: Repriza Vimbldona – Serena na Garbinje u finalu!

Španska teniserka Garbinje Mugurusa postala je prva finalistkinja Rolan Garosa, posle maksimalne pobede nad Sem Stosur. Prva teniserka sveta Serena Vilijams braniće titulu na Rolan Garosu, pošto se četvrti put plasirala u finale drugog Gren slema sezone.

Tenis 03.06.2016 | 15:40
RG: Repriza Vimbldona – Serena na Garbinje u finalu!

Serena je u polufinalu savladala najveće iznenađenje turnira Kiki Bertens, rezultatom 7:6 (9-7), 6:4.

Vilijams će u finalu igrati protiv 22-godišnje Garbinje Muguruse iz Španije, što će biti repriza njihovog finala Vimbldona iz prošle sezone.

Tada je Amerikanka slavila sa dva puta po 6:4 i uništila san debitanktinji iz Karakasa.

Sada će situacija biti nešto drugačija – Garbinje polako podiže formu, dok Serena ne igra na nivou koji se od nje očekuje. Isto kao u meču sa Julijom Putincevom u četvrtak, očajno je počela duel. Holanđanka je napravila brejk na startu i imala kontrolu sve do finiša seta.

Devojka sa Floride se mučila sa ritmom, ali je počela da pogađa kada je bilo najpotrebnije. Spasla je set loptu kada je servirala, a onda i oduzela servis protivnici za 5:5. Bila je koncentrisanija u taj brejku i povela sa 1-0.

Očekivalo se da će posle toga furiozno upisati i drugi set, ali se desilo potpuno suprotno – novi festival brejkova i kraj tek posle 100 minuta igre.

Na kraju, upisala je 37 vinera i 31 neiznuđenu grešku, što je bilo dovoljno za četvrto finale Rolan Garosa (sva tri prethodna dobila), kao i šansa da se na večnoj listi izjednači sa 22 titule na najvećim turnirima na svetu.

Španska teniserka Garbinje Mugurusa prva je finalistkinja Rolan Garosa, posle maksimalne pobede nad Sem Stosur.

Mugurusa, koja je postavljena za četvrtu nositeljku, odigrala je odličasn meč i savladala Australijanku sa 6:2, 6:4.

Špankinja rođena u Venecueli je posle slabije prve faze turnira podigla nivo igre i možda i najbolju partiju pružila u prvoj polovini polufinala.

Od samog starta meča krenula je agresivno – udarci su joj sjajno funkcionisali i veoma brzo je povela sa nedostižnih 4:0. Stosur je uspela da se upiše na semafor, ali vremena za povratak nije bilo.

Kada je Garbinje povela 2:0 u drugom, činilo se da nas čeka brzi završetak meča, ali je onda usledio prvi pad u igri. Devojka iz Gold Kousta uzvratila je i izjednačila, tako najavivši zanimljiviji finiš.

Ipak, desilo se suprotno – Mugurusa se ponovo odlepila na 5:2 i uz male poteškoće obezdedila drugo Gren slem finale u karijeri.

„Uvek je težak taj trenutak, normalno je da sam bila nervozna u drugom setu. To je bila kombinacija njene dobre igre i moje nervoze. Emocije su nekada loša stvar. U takvim situacijama samo morate da budete mirni i igrate bez kajanja“, rekla je 22-godišnjakinja.

Prošle godine stigla je do poslednjeg meča na Vimbldonu, kada je izgubila od Serene sa dva puta po 6:4.

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se za nagradni fond od 32 miliona evra, a titulu brani upravo prva igračica sveta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar