Мишел ми не би дала да се опет кандидујем

Амерички председник Барак Обама признао је да се не би поново кандидовао за председника, чак када би то било могуће, јер му не би дозволила супруга Мишел.

Свијет 02.06.2016 | 21:00
Мишел ми не би дала да се опет кандидујем

Обама је открио зашто не би смео да претендује поново на председничку функцију током кампање о економској политици у Индијани, где је позвао бираче да подрже његову Демократску странку.

Током говора, један од Обаминих присталица је добацио: „Још четири године“, алудирајући на популарни слоган његове друге кампање из 2012. године.

„Не могу“, узвратио је председник САД. „Уставом је забрањено, а још важније је да ми Мишел то забрањује“.

У складу с америчким уставом, председник државе само се једном може кандидовати за реизбор.

Амерички председник очекује да ће победник трке за демократску председничку номинацију бити познат следеће недеље након што Хилари Клинтон и Берни Сандерс заврше предизборно надметање у Калифорнији и Њу Џерсију.

Обама није директно подржао ни Клинтонову, нити Сандерса, премда је изразио дивљење према Хилари Клинтон, коју је именовао за државног секретара пошто је освојио свој први председнички мандат.

Не спомињући у говору републиканског председничког кандидата Доналда Трампа, Обама је рекао: „Оно што вам републиканци говоре о економији не ослања се на чињенице“.

Фото: абцнеwс.го.цом

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Нео

02.06.2016 19:11

А ни устав! Ако га ниси процитао, јос увјек, Обамби...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

02.06.2016 19:55

Тацно. Устав САД јасно прописује да НИКО висе од два ПУТА немозе да БУДЕ биран на мјесто Пресједника дрзаве!

Name

Лијевцан

02.06.2016 20:01

Нити се то пита злОбаме нити његове зене,други су сефови за те одлуке,вец се зна ко це владати,односно обављати функцију само

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

02.06.2016 22:29

А значи до сада ти је давала ??

ОДГОВОРИТЕ