Mišel mi ne bi dala da se opet kandidujem

Američki predsednik Barak Obama priznao je da se ne bi ponovo kandidovao za predsednika, čak kada bi to bilo moguće, jer mu ne bi dozvolila supruga Mišel.

Svijet 02.06.2016 | 21:00
Mišel mi ne bi dala da se opet kandidujem

Obama je otkrio zašto ne bi smeo da pretenduje ponovo na predsedničku funkciju tokom kampanje o ekonomskoj politici u Indijani, gde je pozvao birače da podrže njegovu Demokratsku stranku.

Tokom govora, jedan od Obaminih pristalica je dobacio: „Još četiri godine“, aludirajući na popularni slogan njegove druge kampanje iz 2012. godine.

„Ne mogu“, uzvratio je predsednik SAD. „Ustavom je zabranjeno, a još važnije je da mi Mišel to zabranjuje“.

U skladu s američkim ustavom, predsednik države samo se jednom može kandidovati za reizbor.

Američki predsednik očekuje da će pobednik trke za demokratsku predsedničku nominaciju biti poznat sledeće nedelje nakon što Hilari Klinton i Berni Sanders završe predizborno nadmetanje u Kaliforniji i Nju Džersiju.

Obama nije direktno podržao ni Klintonovu, niti Sandersa, premda je izrazio divljenje prema Hilari Klinton, koju je imenovao za državnog sekretara pošto je osvojio svoj prvi predsednički mandat.

Ne spominjući u govoru republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa, Obama je rekao: „Ono što vam republikanci govore o ekonomiji ne oslanja se na činjenice“.

Foto: abcnews.go.com

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Neo

02.06.2016 19:11

A ni ustav! Ako ga nisi procitao, jos uvjek, Obambi...

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

02.06.2016 19:55

Tacno. Ustav SAD jasno propisuje da NIKO vise od dva PUTA nemoze da BUDE biran na mjesto Presjednika drzave!

Name

Lijevcan

02.06.2016 20:01

Niti se to pita zlObame niti njegove zene,drugi su sefovi za te odluke,vec se zna ko ce vladati,odnosno obavljati funkciju samo

ODGOVORITE
Name

Crni

02.06.2016 22:29

A znači do sada ti je davala ??

ODGOVORITE