Горан Голуб препознао мучитељку?

Суђење адвокату Душану Томићу, кога је тужила сарајевска певачица Ханка Палдум због наводних јавно изнетих тврдњи да је снажним ударцем између ногу, у мошнице, задала страховите болове Горану Голубу, тадашњем сужњу логора "Силос", док је са осталим логорашима почетком 1993. године спремао простор за наступ певача припадницима Армије БиХ, које је прекинуто 20. маја, биће настваљено 26. августа у Првом општинском суду у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 02.06.2016 | 15:45
Горан Голуб препознао мучитељку?

Ханка Палдум тражи одштету од 15.000 конвертибилних марака од познатог адвоката, а на претходном рочишту је рекла да ће "сав новац од добијене накнаде дати Голубу", наравно, ако добије спор, у што адвокат Томић, како каже,"не само да сумња, већ не види ниједан основ".

"Само сам поверовао у наводе мог клијента који је све то испричао полицији МУП-а Републике Српске 2003. и полицајцима Сипе 2007. године, а потом и 2013. године у Тужилаштву БиХ, пред тадашњим тужиоцем из Словеније који је отишао, а наследник тог предмета, иначе Бошњак, рекао је Голубу да не спомиње Ханку", каже Томић.

"Све жртве логора "Силос" у ком је Горан био више од четири године апсулутно невин, вештачене су по налогу тужиоца, док он једини није. Зато сам ја тражио вештака који га је извештачио и установио да овај човек, који сада живи у Братунцу, говори истину и да је од тог догађаја, над којим се згражавао чак и Јука Празина, задобио трауме које су непоправљивог карактера."

Томић каже да је Горан Голуб на предходном рочишту пред Првим општинским судом у Сарајеву јасно и гласно, суочавајући се са Палдумовом, поновио наводе које је три пута дао државним органима и да њега не занима милост те певачице. На суду је, по Томићевим речима, установљено да је, одмах по повратку са Игмана, Голуб о мукама које је имао сведочио Халиду Човићу, управнику логора "Силос", који му је рекао "да више неће ићи тамо, али да о томе ћути пошто је певачица у одличним односима са Алијом Изетбеговићем".

"Човић никада није то демантовао, па чак ни у судници када је Горан Голуб износио те наводе", каже Томић. "Певачица тврди да није била у чизмама и униформи, а имам сведока потпуковника Армије БиХ из Коњица Едхема Жилића, управника логора "Мусала", код кога је, како ми је потврдио, задужила и војну униформу, и војне чизме о чијем ужасно болном деловању годинама говори, на свом примеру, Горан Голуб."

Томић каже да му није спорно што га је тужила певачица и суду и Адвокатској комори БиХ у Сарајеву, али да је за правду "несумњиво важније да се установи и пресуди мучење сужња логора "Силос" Горана Голуба, ако је икоме стало искрено до правде".

"Безобразлук је слаба реч за оне који, без задршке, стају на страну певачице, посебно неке њене колеге из Србије, док их судбина јадног човека логораша и не дотиче", каже Томић, истичући да разуме колегијалност, али да је испред тога знатно, знатно важније човекољубље.

Однос који је у судници владао на прошлом суђењу према мом клијенту био је тако ужасан да ми је позлило, а суђење је одложено тек кад је дошао судски вештак, лекар који је случајно био у суседној судници, а да њега није било, све би било настављено, вероватно, и по цену моје смрти. Ово суђење је једино добро да се виде сви апсекти кад се, како и на који начин суди људима који су чисти као суза, али на њих се гледа, и данас, као оне "са друге стране". Правда је, ваљда, једина страна!

БН телевизија (В.М)

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Грга

02.06.2016 14:42

Сад кад сам ово прочитао стварно не знам више за који к ...ц постоји тај суд БиХ толике године . Па шта има ту да се се толико година полемисе. Ако имају свједока да је то радила и ако су доктори закључили да је тако како Голуб тврди онда ђубре у затвор . А и те колега из Србије треба бојкотовати јавно. Какав смо ми то народ постали у пм . Злочинци ходају слободно и шепуресе а жртве се понижавају и исмијавају. Она ће дати 15000 км ! Стварно идиот од жене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дивља јабука

02.06.2016 15:44

Па да није психопата не би га тада ни малтретирала газеци му полни орган. У додатку, одлицно си уоцио да ову земљу у потпуности контролисе организовани криминал а мало ко је тога свјестан. Њихова мјерила су таква. Све сто је за тебе исправно за њих није. И обратно.

Name

ре.грго

02.06.2016 15:58

Ти си идиот,не суди се Ханки вец њима.

Name

Ре ре Грго

02.06.2016 16:37

Као да то Грго не зна! Дакле Грго није идиот него си ти идиот.

Name

ре.

02.06.2016 17:27

Не знас ни ти ни грго идиоти оба.

Name

ре ре

02.06.2016 18:31

Наравно клипане.

Name

јој

03.06.2016 11:14

Чуј ,препознао !

Name

Грга

02.06.2016 21:21

Опет овај јањичар паметује! Е Србине потурчени пољуби крст, прекрстисе и моли Бога да ти опрости

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Грга

03.06.2016 09:48

500 година су Турци харали Србијом, у којој је тада владо закон прве брачне ноћи. Ако незнаш потруди се да сазнаш, јер си и ти можда потомак неког из прве брачне ноћи.

Name

Фацтуминус

03.06.2016 13:09

Стварно сте мајмуни, зато це те увијек бити робови, ви морате сви на психатрију, ходзе и попови су вас унистили...влах,балија, србин ,потурцени, то су називи за једно здраво друство хахахах .....треба те ви сви сјести на сто и договорити се , федерацију продати турској и ватикану на пола пола а РС Русији...ста серете 600 Година гладни јадни примитивци !!

Name

Страховита мрзња

02.06.2016 21:44

Хаг је креирао слику колективне зртве па у Цазину стављају 'беле траке' иако град послије убиства Срба и заузимања њихове имовине у 2. свјетском рату никад није био муцен вец је био муцитељ оних бједника који , ако нису отисли онда су остали да им се смију и праве'јебу' од њих. Господја Палдум је том заносу и не види она ниста осим себе као угрозене Муслиманке. Сад и угрозава не Влах него ЕУ с драконским законима у којим 'бела трака' изгледа као добра 'јеба'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

казна

03.06.2016 05:19

Јесте ли ви нормални? Узети за озбиљно свједока који казе да ју је препознао? И да јесте, који је то ратни злоцин некога ударити? Према томе цијела БХ би требала бити осудјена. Тразите и судите онима који су убијали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСа

03.06.2016 08:01

Тако је.За све треба ваљан доказ а не рекла-казала.Не браним пјевачицу али све то треба доказати.Није довољан само један свједок (који је препознао) па мајку му било је ту и других који би ваљда требали посвједочити ако је тако било...

Name

Лутка

03.06.2016 05:55

Суд БиХ и тузиластво нерадецсвој посао по зсконима вец по политицким упуствима и менторима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко марио

03.06.2016 09:31

Када се Србима судило на осову исказа једног свједока то је било сасвим легитимно и законито. Сада када се суди Муслиманима, није довољан исказ једног свједока. Крајње лицемјерно и пристрасно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола

03.06.2016 11:05

Ако нема праве да јој се суди,макар моземо да је бојкотујемо и код нас и у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

03.06.2016 13:08

И ја је нама препозна па тоје Ханка

ОДГОВОРИТЕ