Човић: Исправити Јукићеву грешку

Хрватски члан Предсједништва БиХ Драган Човић истиче да се мора исправити грешка направљена усвајањем Јединственог програма обраде података пописа становништва у БиХ, као и да сматра да су кадрови СДА у Савјету министара БиХ вршили притисак на директора Агенције за статистику БиХ Велимира Јукића да донесе такву одлуку.

Босна и Херцеговина 02.06.2016 | 09:01
Човић: Исправити Јукићеву грешку

Човић, који је и лидер ХДЗ-а БиХ, каже да није знао да ће Јукић - члан његове странке донијети одлуку о усвајању Јединственог програма обраде података пописа становништва и не вјерује да је Тужилаштво БиХ вршило притисак на Јукића.

Он је потврдио да је на тај начин прекршен седам дана раније постигнут договор представника Републике Српске, Федерације и БиХ, на шта је упозоравао и српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић.

"Грешка је учињена и мора се исправити. На директно питање да ли сам знао да ће Јукић то објавити тај дан, нисам био ту и апсолутно нисам знао. Без обзира на то шта ја мислим о методологији, сматрам да треба више слуха. Пред ту одлуку смо имали разговоре између странака и договорили смо динамику шта све треба чинити до 1. јула, када истиче рок за објављивање резултата пописа", рекао је Човић синоћ за Радио-телевизију Републике Српске.

Он тврди да су, ипак, спекулације оно о чему се данима расправља - шта ће бити објављено као резултат пописа јер су, сматра, подаци тајни.

Човић сматра исхитреном Иванићеву изјаву да су му хрватски и бошњачки члан Предсједништва БиХ радили иза леђа и истиче да то не одговара стварности.

"У Предсједништву БиХ би требало инсистирати на јединственом дјеловању", истакао је Човић.

Он сматра да не би смјело да буде прегласавања у Предсједништву БиХ јер ће то изазвати дуге расправе и покретање процедура заштите виталног националног интереса, што не може бити добра пракса.

Човић је рекао да је партнерство СДА и Савеза за промјене веома јако и да се он том партнерству, као таквом, само прикључио и врло професионално одрађује то што је прихватио.

"Вјерујем да ће они између себе наћи рјешење", рекао је Човић.

Извор: Срна

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

цант белеиве

02.06.2016 07:15

Ма не могу вјеровати како се понасају људи на озбиљним функцијама, реакција након хефту дана кад је све вец заврсено, ста цес исправити, одлука о закону донесена, ИМО потврдио да је по стандарду и овај сад ко несто да ресетује де молим те. Иако ми није јасно уопсте о цему прицамо то је стриктно техницко питање и нико јос не зна ста је на пописницама, Иванић ће испалити СЗП или их уцјењује и то је у ствари позадина свега.

ОДГОВОРИТЕ
Name

аџенда

02.06.2016 07:29

А шта Човић и сви остали плитичари имају с пописом? Може ли се отичи у WЦ ако то Човић не дозволи? Има ли ова држава бирократију и органе који су задужени за одредјене послове? Кога брига за Додиково, Човићево и Бакирово мишљење. Овај народ је баш ментално болестан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прота

02.06.2016 07:34

Чисто сумњам. Да је искрен то би већ било учињено, а не овако само замагљивати очи своме партнеру из Републике СРБске, који му вјерује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милутин

02.06.2016 07:36

Не казе дзаба народ мудри латини Пописало их 550 000 у БИх иако их реално нема ни 350 хиљада Босњака реално нема висе од 1,2 милиона а пописало их 500-700 хиљда висе Једино Срби испали наивни и умјесто да се агитује и ради да се ство висе српске дијаспоре пописе срби пали у БИХ испод једног милиона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј

02.06.2016 07:54

Истина зива!

Name

Холланд

02.06.2016 08:16

Не лапрдај безвезе..

Name

АДОАУДИ

02.06.2016 07:54

Не сумњам да ћеш ти СОКО-ле ријешити овај проблем. Када си могао "хапити" документацију да те не могу осудити, када си могао промијенити корито ријеке како не би сметала твојој хацијенди, ово је ситница за тебе. Наравно у сарадњи са Бајом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вага

02.06.2016 08:14

Само кинеску полицију, тужиоце и судије. Нема другог рјешења.

Name

Дамир

02.06.2016 08:43

Сад це ово постати занимљиво. Ако се поништи одлука о објављивању пописа, а закон о опорезивању врати и федерални парламент све ће бити јасно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Недјо2

02.06.2016 09:06

Није јукиц потписао него досла наредба из брисела нису цак ни звали послали СМС поруку 3 године нису се могли договорити задња 3 мјесеца поцели разговарати о попису ЗАЛОСНО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бфабус

02.06.2016 10:47

Једи г...а па ти и стојис иза свега твоји су кадрови.

ОДГОВОРИТЕ