КЛС - мајсторица, Партизан - ФМП: Крвав увод, а онда симултанка Партизана! А сад на Звезду!

А сад дерби за титулу! Новица убица као некад, Партизан растерао Пантере! Партизан заказао финале са Црвеном звездом!

Кошарка 01.06.2016 | 23:45
КЛС - мајсторица, Партизан - ФМП: Крвав увод, а онда симултанка Партизана! А сад на Звезду!

Партизан иде у финале Суперлиге. ФМП је прошлост и сада следи финале са Црвеном звездом. Црно-бели су вечерас у Пиониру савладали Пантере из Железника са 87:78 и решили полуфиналну серију у своју корист са 2:1. Финалне серија домаћег шампионата почиње већ у петак, 3. јуна, а домаћин ће бити Црвена звезда.

Друга, можда и још важнија корист за црно-беле од овог тријумфа је чињеница су осигурали пласман у Јадранску лигу следеће сезоне и избегли потенцијални ризик звану серија за треће место са Мега Лексом. 

Тренер Партизана Александар Џикић овај пут није имао "неколико индиспонираних младића" у црно-белим дресовима, већ су сви били мотивисани да оставе бољи утисак него у Железнику. Наравно, јасно је да кошаркаше Партизана у финалној серији против Црвене звезде чека знатно тежи посао од овог вечерашњег. Додуше, са две победе из три међусобна овосезонска окршаја са Звездом, Партизан има реалан основ да се нада макар великој борби са љутим ривалом.

Мало је недостајало вечерас да црно-бели у последњих пет минута од готовог направе вересију. Ипак, када је четири минута пре краја Величковић погодио тројку за плус 11 (79:68) било је јасно да Партизан иде у финале. Када се у финишу пробудио и Џамар Вилсон, то је било то.

Управо је серијом тројки Величковића, па онда и Вање Маринковића у трећој четвртини, уз углавном добре одбрамбене роле, црно-бели су осигурали двоцифрену предност (највећа је била 69:50) за, чинило се, нешто мирнију завршницу утакмице.

Са друге стране, у гостујућој екипи у већем делу меча само су Драган Апић и Стефан Лазаревић били расположени за игру, уз на махове добре потезе Марка Тејића.

Тензију у хали подигао је детаљ из средине последње деонице, када су се у клинчу нашли Едо Мурић и Филип Човић, а почело је тако што је плеј Пантера лактом у главу ударио словеначког репрезентативца. Завршило је Човићевим искључењем и техничком за Мурића. 

За разлику од претходног дуела у Железнику, Партизан је у овај ушао са знатно мање нервозе, а томе је помогла и подршка са добро попуњених трибина хале Пионир.

Кевин Џонс и Џамар Вилсон носили су домаћина у овом периоду, пре свега у нападачким акцијама. У одбрани су црно-бели добро градили скок, па ФМП није успео као у другој утакмици да прави озбиљне проблеме у овом сегменту. Џонс је наставио и у другом периоду да мучи одбрану Пантера и то је уз наставак скакачке доминације црно-белих, било сасвим довољно да домаћин на одмор оде са веома пристојних плус 15.

ПАРТИЗАН - ФМП ЖЕЛЕЗНИК 87:78 (24:10, 17:16, 28:28, 18:24)

Хала: Пионир. Гледалаца: 6.000. Судије: Илија Белошевић, Миливоје Јовчић и Милија Војиновић

ПАРТИЗАН: Цветковић 2, Аранитовић, Џоунс 16, Мурић 8, Маринковић 8, Величковић 20, Витковац 8, Ђумић, Милутиновић 1, Вилијамс 5, Врабац 3, Вилсон 16.

ФМП: Човић 9, Давидовац 5, Остојић, Апић 14, Јековић, Ђоковић 8, Лазаревић 14, Бурсаћ 2, Добрић 6, Шешлија 4, Радовановић, Тејић 16.

А пре меча, инциденти испред Пионира: Звездини навијачи напали Партизанове! До туче је дошло на службеном улазу, полиција спречила веће сукобе.

Лоша увертира за мајсторицу полуфиналног дела плеј-офа КЛС лиге. Уочи почетка утакмице између Партизана и ФМП-а у Пиониру, дошло је до физичког обрачуна навијача на улазу у халу. Тачније, у кафићу поред службеног улаза.

До туче је дошло када је око 50 присталица Црвене звезде хтело да уђе на службени улаз, после чега је дошло до нереда. У тучи су летеле бакље,  “разменњен је инвентар” па су полетеле флаше и слични реквизити. Кафић је демолиран, али је полиција брзо спречила већи инцидент. Београдски медији пишу и да је једна особа завршила у Ургентном центру због повреда.

Полиција је реаговала брзо и успела да хитром интервенцијом спречи сукоб већих размера, али је направљена велика материјална штета и поломљена су многа стакла. 

Ево и снимка инциента...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар