KLS - majstorica, Partizan - FMP: Krvav uvod, a onda simultanka Partizana! A sad na Zvezdu!

A sad derbi za titulu! Novica ubica kao nekad, Partizan rasterao Pantere! Partizan zakazao finale sa Crvenom zvezdom!

Košarka 01.06.2016 | 23:45
KLS - majstorica, Partizan - FMP: Krvav uvod, a onda simultanka Partizana! A sad na Zvezdu!

Partizan ide u finale Superlige. FMP je prošlost i sada sledi finale sa Crvenom zvezdom. Crno-beli su večeras u Pioniru savladali Pantere iz Železnika sa 87:78 i rešili polufinalnu seriju u svoju korist sa 2:1. Finalne serija domaćeg šampionata počinje već u petak, 3. juna, a domaćin će biti Crvena zvezda.

Druga, možda i još važnija korist za crno-bele od ovog trijumfa je činjenica su osigurali plasman u Jadransku ligu sledeće sezone i izbegli potencijalni rizik zvanu serija za treće mesto sa Mega Leksom. 

Trener Partizana Aleksandar Džikić ovaj put nije imao "nekoliko indisponiranih mladića" u crno-belim dresovima, već su svi bili motivisani da ostave bolji utisak nego u Železniku. Naravno, jasno je da košarkaše Partizana u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde čeka znatno teži posao od ovog večerašnjeg. Doduše, sa dve pobede iz tri međusobna ovosezonska okršaja sa Zvezdom, Partizan ima realan osnov da se nada makar velikoj borbi sa ljutim rivalom.

Malo je nedostajalo večeras da crno-beli u poslednjih pet minuta od gotovog naprave veresiju. Ipak, kada je četiri minuta pre kraja Veličković pogodio trojku za plus 11 (79:68) bilo je jasno da Partizan ide u finale. Kada se u finišu probudio i Džamar Vilson, to je bilo to.

Upravo je serijom trojki Veličkovića, pa onda i Vanje Marinkovića u trećoj četvrtini, uz uglavnom dobre odbrambene role, crno-beli su osigurali dvocifrenu prednost (najveća je bila 69:50) za, činilo se, nešto mirniju završnicu utakmice.

Sa druge strane, u gostujućoj ekipi u većem delu meča samo su Dragan Apić i Stefan Lazarević bili raspoloženi za igru, uz na mahove dobre poteze Marka Tejića.

Tenziju u hali podigao je detalj iz sredine poslednje deonice, kada su se u klinču našli Edo Murić i Filip Čović, a počelo je tako što je plej Pantera laktom u glavu udario slovenačkog reprezentativca. Završilo je Čovićevim isključenjem i tehničkom za Murića. 

Za razliku od prethodnog duela u Železniku, Partizan je u ovaj ušao sa znatno manje nervoze, a tome je pomogla i podrška sa dobro popunjenih tribina hale Pionir.

Kevin Džons i Džamar Vilson nosili su domaćina u ovom periodu, pre svega u napadačkim akcijama. U odbrani su crno-beli dobro gradili skok, pa FMP nije uspeo kao u drugoj utakmici da pravi ozbiljne probleme u ovom segmentu. Džons je nastavio i u drugom periodu da muči odbranu Pantera i to je uz nastavak skakačke dominacije crno-belih, bilo sasvim dovoljno da domaćin na odmor ode sa veoma pristojnih plus 15.

PARTIZAN - FMP ŽELEZNIK 87:78 (24:10, 17:16, 28:28, 18:24)

Hala: Pionir. Gledalaca: 6.000. Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić i Milija Vojinović

PARTIZAN: Cvetković 2, Aranitović, Džouns 16, Murić 8, Marinković 8, Veličković 20, Vitkovac 8, Đumić, Milutinović 1, Vilijams 5, Vrabac 3, Vilson 16.

FMP: Čović 9, Davidovac 5, Ostojić, Apić 14, Jeković, Đoković 8, Lazarević 14, Bursać 2, Dobrić 6, Šešlija 4, Radovanović, Tejić 16.

A pre meča, incidenti ispred Pionira: Zvezdini navijači napali Partizanove! Do tuče je došlo na službenom ulazu, policija sprečila veće sukobe.

Loša uvertira za majstoricu polufinalnog dela plej-ofa KLS lige. Uoči početka utakmice između Partizana i FMP-a u Pioniru, došlo je do fizičkog obračuna navijača na ulazu u halu. Tačnije, u kafiću pored službenog ulaza.

Do tuče je došlo kada je oko 50 pristalica Crvene zvezde htelo da uđe na službeni ulaz, posle čega je došlo do nereda. U tuči su letele baklje,  “razmennjen je inventar” pa su poletele flaše i slični rekviziti. Kafić je demoliran, ali je policija brzo sprečila veći incident. Beogradski mediji pišu i da je jedna osoba završila u Urgentnom centru zbog povreda.

Policija je reagovala brzo i uspela da hitrom intervencijom spreči sukob većih razmera, ali je napravljena velika materijalna šteta i polomljena su mnoga stakla. 

Evo i snimka incienta...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar