ЕП - Конте: Белгија је фаворит, али терен одлучује!

Селектор "азура" изразио жаљење што је са списка кандидата за ЕУРО 2016 морао да се одрекне Жоржиња и Монтолива.

Фудбал 07.06.2016 | 10:00
ЕП - Конте: Белгија је фаворит, али терен одлучује!

Антонио Конте је саопштио коначан састав екипе за предстојеће Европско првенство, на коме ће актуелни вицешампион наступити углавном без звучних имена каква је некада имао.

"Азуре" предводи прекаљени голман Буфон, одбрану углавном чине играчи шампионског Јувентусовог тима, а перјанице осталих линија су Де Роси, Ел Шарави, Пеле...

Конте се на крају припрема одрекао услуга Жоржиња (Наполи) и недовољно опорављеног Монтолива (Милан).

"На људском нивоу вам је увек тешко да скратите списак. Жао ми је што изостављам играче који су током последње две године посветили толико времена репрезентацији, али морао сам да направим избор", рекао је Конте националној телевизији.

Италија ће почети такмичење у Е групи 13. јуна, када се састаје са Белгијом, након чега ће јој ривали бити Шведска и Република Ирска.

За Контеа су Белгијанци једни од фаворита целокупног турнира.

"На старту играмо против једног од фаворита за освајање ЕУРО 2016. Белгија има много талентованих и младих играча. Ипак, бити фаворит 'на папиру' је једно, а победа на терену сасвим различита ствар. На нама је да играмо добро и докажемо да нисмо инферниорни у односу на било кога".

Италија је пре четири године у Пољској и Украјини елиминисала Енглеску на пенале и Немачку, да би у финалу убедљиво изгубила од Шпаније - 0:4.

Из почетних 11 са те утакмице, у репрезентацији више нема Пирла, Балотелија, Касана, Маркизија, поменутог Монтолива и Абатеа.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар