EP - Konte: Belgija je favorit, ali teren odlučuje!

Selektor "azura" izrazio žaljenje što je sa spiska kandidata za EURO 2016 morao da se odrekne Žoržinja i Montoliva.

Fudbal 07.06.2016 | 10:00
EP - Konte: Belgija je favorit, ali teren odlučuje!

Antonio Konte je saopštio konačan sastav ekipe za predstojeće Evropsko prvenstvo, na kome će aktuelni vicešampion nastupiti uglavnom bez zvučnih imena kakva je nekada imao.

"Azure" predvodi prekaljeni golman Bufon, odbranu uglavnom čine igrači šampionskog Juventusovog tima, a perjanice ostalih linija su De Rosi, El Šaravi, Pele...

Konte se na kraju priprema odrekao usluga Žoržinja (Napoli) i nedovoljno oporavljenog Montoliva (Milan).

"Na ljudskom nivou vam je uvek teško da skratite spisak. Žao mi je što izostavljam igrače koji su tokom poslednje dve godine posvetili toliko vremena reprezentaciji, ali morao sam da napravim izbor", rekao je Konte nacionalnoj televiziji.

Italija će početi takmičenje u E grupi 13. juna, kada se sastaje sa Belgijom, nakon čega će joj rivali biti Švedska i Republika Irska.

Za Kontea su Belgijanci jedni od favorita celokupnog turnira.

"Na startu igramo protiv jednog od favorita za osvajanje EURO 2016. Belgija ima mnogo talentovanih i mladih igrača. Ipak, biti favorit 'na papiru' je jedno, a pobeda na terenu sasvim različita stvar. Na nama je da igramo dobro i dokažemo da nismo inferniorni u odnosu na bilo koga".

Italija je pre četiri godine u Poljskoj i Ukrajini eliminisala Englesku na penale i Nemačku, da bi u finalu ubedljivo izgubila od Španije - 0:4.

Iz početnih 11 sa te utakmice, u reprezentaciji više nema Pirla, Balotelija, Kasana, Markizija, pomenutog Montoliva i Abatea.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar