Тадић о "прецртавању": Давно сам демантовао...!

"Имам слободу у игри и мислим да тако највише могу да пружим", рекао је Душан Тадић након победе над репрезентацијом Израела, а на кратко се и осврнуо на конфликт са претходним селектором Радованом Ћурчићем.

Фудбал 01.06.2016 | 19:20
Тадић о "прецртавању": Давно сам демантовао...!

За нешто више од сат времена игре, колико је скупио против Кипра и Израела, повратник у репрезентацију Душан Тадић је уписао два гола и асистенцију, те тако директно учествовао у три од пет погодака које су "орлови" постигли у првим утакмицама у "ери" Славољуба Муслина.

Уласком у игру против Израела, подигао је и "своју" новосадску публику на ноге, а добар наступ улепшао је прелепим поготком у 88. минуту да би се резултат на семафору променио у: Србија - Израел 3:1 (1:0).

Након меча говорио је о свом наступу, али и о дебитантима које је похвалио да су концентрисани и вредни, али и жељни доказивања у новој средини, што је он апострофирао као врло важно у репрезентацији. 

Предстоји још много рада у новом систему 3-4-3, али...

"Навикавам се на захтеве селектора. Било је доста добрих, али било је и лоших ствари, што је нормално јер смо променили систем игре. Имамо добру идеју од стране селектора, а ми играчи се трудимо да је испунимо. Срећан сам због гола, посебно јер је пред новосадском публиком пред којом сам провео велики део каријере", рекао је некадашњи фудбалер Војводине.

Садашњи креативац Саутемптона је истакао да је врло важно што су "орлови" у кратком периоду имали три провере, а на констатацију да је овај меч можда личио и на такмичарски, Тадић додаје да је то одлично јер је уигравање пред старт квалификација за Светско првенство неопходно.

Прошло је више од два месеца откако је претходном селектору Радовану Ћурчићу саопштио да не жели више да игра за репрезентацију док је он на челу стручног штаба, што је био одговор на то што га тадашњи селектор није позвао за утакмице са Естонијом и Пољском, а посебно због тога што му то није лично саопштио.

Проговорио је и о томе...

"Најважније је да репрезентација побеђује, нећу да се враћам на неке ствари, јер искрено - мени то није тако битно. Давно сам демантовао својим играма у клубу. Наравно, сваки тренинг и нова утакмица је ново доказивање, а мислим да сви знају ко сам и какав стил игре имам", рекао је Душан Тадић који је претходну сезону у Премијер лиги завршио са 8 голова и 13 асистенција.

Код новог селектора Славољуба Муслина му се свиђа што у систему игре до изражаја долази и његова креативност.

"Имам слободу у игри и мислим да тако могу највише да пружим. Важно ми је да сам на лопти, да имам лопту у свом поседу. Морамо још много да напредујемо, али се трудимо да испунимо све селекторове захтеве", казао је он.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар