Tadić o "precrtavanju": Davno sam demantovao...!

"Imam slobodu u igri i mislim da tako najviše mogu da pružim", rekao je Dušan Tadić nakon pobede nad reprezentacijom Izraela, a na kratko se i osvrnuo na konflikt sa prethodnim selektorom Radovanom Ćurčićem.

Fudbal 01.06.2016 | 19:20
Tadić o "precrtavanju": Davno sam demantovao...!

Za nešto više od sat vremena igre, koliko je skupio protiv Kipra i Izraela, povratnik u reprezentaciju Dušan Tadić je upisao dva gola i asistenciju, te tako direktno učestvovao u tri od pet pogodaka koje su "orlovi" postigli u prvim utakmicama u "eri" Slavoljuba Muslina.

Ulaskom u igru protiv Izraela, podigao je i "svoju" novosadsku publiku na noge, a dobar nastup ulepšao je prelepim pogotkom u 88. minutu da bi se rezultat na semaforu promenio u: Srbija - Izrael 3:1 (1:0).

Nakon meča govorio je o svom nastupu, ali i o debitantima koje je pohvalio da su koncentrisani i vredni, ali i željni dokazivanja u novoj sredini, što je on apostrofirao kao vrlo važno u reprezentaciji. 

Predstoji još mnogo rada u novom sistemu 3-4-3, ali...

"Navikavam se na zahteve selektora. Bilo je dosta dobrih, ali bilo je i loših stvari, što je normalno jer smo promenili sistem igre. Imamo dobru ideju od strane selektora, a mi igrači se trudimo da je ispunimo. Srećan sam zbog gola, posebno jer je pred novosadskom publikom pred kojom sam proveo veliki deo karijere", rekao je nekadašnji fudbaler Vojvodine.

Sadašnji kreativac Sautemptona je istakao da je vrlo važno što su "orlovi" u kratkom periodu imali tri provere, a na konstataciju da je ovaj meč možda ličio i na takmičarski, Tadić dodaje da je to odlično jer je uigravanje pred start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo neophodno.

Prošlo je više od dva meseca otkako je prethodnom selektoru Radovanu Ćurčiću saopštio da ne želi više da igra za reprezentaciju dok je on na čelu stručnog štaba, što je bio odgovor na to što ga tadašnji selektor nije pozvao za utakmice sa Estonijom i Poljskom, a posebno zbog toga što mu to nije lično saopštio.

Progovorio je i o tome...

"Najvažnije je da reprezentacija pobeđuje, neću da se vraćam na neke stvari, jer iskreno - meni to nije tako bitno. Davno sam demantovao svojim igrama u klubu. Naravno, svaki trening i nova utakmica je novo dokazivanje, a mislim da svi znaju ko sam i kakav stil igre imam", rekao je Dušan Tadić koji je prethodnu sezonu u Premijer ligi završio sa 8 golova i 13 asistencija.

Kod novog selektora Slavoljuba Muslina mu se sviđa što u sistemu igre do izražaja dolazi i njegova kreativnost.

"Imam slobodu u igri i mislim da tako mogu najviše da pružim. Važno mi je da sam na lopti, da imam loptu u svom posedu. Moramo još mnogo da napredujemo, ali se trudimo da ispunimo sve selektorove zahteve", kazao je on.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar