ПАНИКА! Терористи планирају масакр навијача током ЕУРО-а 2016. у Француској!

Према наводима британског листа "Сан", Исламска држава планира да изведе терористичке нападе током овогодишњег првенства Европе.

Фудбал 06.06.2016 | 23:00
ПАНИКА! Терористи планирају масакр навијача током ЕУРО-а 2016. у Француској!

Како преноси и "Русија данас", на фотографијама које су пронађене током полицијске рације у Бриселу, и то на компјутеру Салаха Абдеслама, виде се улице Марсеја, града у коме 11. јуна треба да се састану репрезентације Енглеске и Русије. Уз то, пронађени су и подаци да Исламска држава планира да користи дронове за своје нападе, вероватно наоружане хемијским оружјем. Планирани су и бомбаши-самоубице, као и "калашњикови" који би били коришћени на начин на који је то био случај током трагедије у Паризу.

Иако је Абдеслам ухапшен, власти се плаше да ће друге "терористичке ћелије" извести планиране нападе.

"Већина тих информација су биле у виду последњих Абдесламових жеља, у случају да га прерана смрт спречи да ове нападе спроведе у дело", рекао је извор близак белгијској истрази новинарима "Сана".

Према прикупљеним доказима, белгијске власти верују да је примарна мета терориста фан зона енглеских навијача у старом делу Марсеја.

"Ово једино може да значи да су планови за напад предвиђали да се он спроведе непосредно пре меча са Русијом. Енглези и Руси су очигледне мете, јер обе земље нападају Исламску државу у Сирији и Ираку. Дронови се спомињу у компјутерским записима, али нема тачних података о томе како би изгледали напади у којима се и они користе. Вероватно хемијским оружјем", рекао је исти извор.

Британске власти, међутим, истичу да ће потенцијалне мете бити и они енглески навијачи који буду изван предвиђене "фан зоне".

"Највише нас забрињава оно што може да се деси изван фан зона. У пабовима ће бити много људи, и то пијаних људи, који ће бити лаке мете. По овом безбедносном питању тесно сарађујемо са француским властима", рекао је један званичник британске владе, који је желео да остане анониман.

Што се Белгијанаца тиче, и њихова полиција на основу пронађеног у Бриселу мисли да су могући напади налик онима у Паризу.

"Могући су напади на хиљаде људи по кафићима. Чак је то и вероватније од напада на фан-зоне", кажу белгијски обавештајци, а преноси "Сан".

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар