PANIKA! Teroristi planiraju masakr navijača tokom EURO-a 2016. u Francuskoj!

Prema navodima britanskog lista "San", Islamska država planira da izvede terorističke napade tokom ovogodišnjeg prvenstva Evrope.

Fudbal 06.06.2016 | 23:00
PANIKA! Teroristi planiraju masakr navijača tokom EURO-a 2016. u Francuskoj!

Kako prenosi i "Rusija danas", na fotografijama koje su pronađene tokom policijske racije u Briselu, i to na kompjuteru Salaha Abdeslama, vide se ulice Marseja, grada u kome 11. juna treba da se sastanu reprezentacije Engleske i Rusije. Uz to, pronađeni su i podaci da Islamska država planira da koristi dronove za svoje napade, verovatno naoružane hemijskim oružjem. Planirani su i bombaši-samoubice, kao i "kalašnjikovi" koji bi bili korišćeni na način na koji je to bio slučaj tokom tragedije u Parizu.

Iako je Abdeslam uhapšen, vlasti se plaše da će druge "terorističke ćelije" izvesti planirane napade.

"Većina tih informacija su bile u vidu poslednjih Abdeslamovih želja, u slučaju da ga prerana smrt spreči da ove napade sprovede u delo", rekao je izvor blizak belgijskoj istrazi novinarima "Sana".

Prema prikupljenim dokazima, belgijske vlasti veruju da je primarna meta terorista fan zona engleskih navijača u starom delu Marseja.

"Ovo jedino može da znači da su planovi za napad predviđali da se on sprovede neposredno pre meča sa Rusijom. Englezi i Rusi su očigledne mete, jer obe zemlje napadaju Islamsku državu u Siriji i Iraku. Dronovi se spominju u kompjuterskim zapisima, ali nema tačnih podataka o tome kako bi izgledali napadi u kojima se i oni koriste. Verovatno hemijskim oružjem", rekao je isti izvor.

Britanske vlasti, međutim, ističu da će potencijalne mete biti i oni engleski navijači koji budu izvan predviđene "fan zone".

"Najviše nas zabrinjava ono što može da se desi izvan fan zona. U pabovima će biti mnogo ljudi, i to pijanih ljudi, koji će biti lake mete. Po ovom bezbednosnom pitanju tesno sarađujemo sa francuskim vlastima", rekao je jedan zvaničnik britanske vlade, koji je želeo da ostane anoniman.

Što se Belgijanaca tiče, i njihova policija na osnovu pronađenog u Briselu misli da su mogući napadi nalik onima u Parizu.

"Mogući su napadi na hiljade ljudi po kafićima. Čak je to i verovatnije od napada na fan-zone", kažu belgijski obaveštajci, a prenosi "San".

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar