Партизан их некад ''пунио'', а сад су довели свјетског шампиона!

Сећате ли се Санта Коломе из Андоре?!

Фудбал 06.06.2016 | 20:45
Партизан их некад ''пунио'', а сад су довели свјетског шампиона!

Санта Колома из Андоре је многим љубитељима фудбала у Србији, посебно навијачима Партизана, остала у лепом сећању, као тим идеалан за загревање у европским такмичењима. У Београду су их црно-бели својевремено испрашили са чак 7:1 у квалификацијама за неко такмичење, а тада су били гомила аматера…

Данас су се времена променила. Ти “мањи” клубови су отишли мало напред, па смо тако дочекали да иста та Санта Колома ангажује некадашњег репрезентативца Шпаније и члана шампионске генерације са Светског првенства у Јужној Африци 2010. и Европског првенства у Аустрији и Швајцарској 2008. године.

Искусни леви бек Ђоан Капдевиља (38) стигао је у малено село у Андори у редове троструког узастопног шампиона ове државице, како би помогао Санта Коломи у квалификацијама за Лигу шампиона.

Фудбалер који је током богате каријере наступао за Атлетико Мадрид, Депортиво, Виљареал, Еспањол и Бенфику, прошле сезоне је носио дрес белгијског Лирса. У финишу сезонеКапдевиља је повредио колено, а већ седам дана тренира са Санта Коломом како би спреман дочекао старт сезоне и поход на Лигу шампиона, који у Андори амбициозно дочекују.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар