Partizan ih nekad ''punio'', a sad su doveli svjetskog šampiona!

Sećate li se Santa Kolome iz Andore?!

Fudbal 06.06.2016 | 20:45
Partizan ih nekad ''punio'', a sad su doveli svjetskog šampiona!

Santa Koloma iz Andore je mnogim ljubiteljima fudbala u Srbiji, posebno navijačima Partizana, ostala u lepom sećanju, kao tim idealan za zagrevanje u evropskim takmičenjima. U Beogradu su ih crno-beli svojevremeno isprašili sa čak 7:1 u kvalifikacijama za neko takmičenje, a tada su bili gomila amatera…

Danas su se vremena promenila. Ti “manji” klubovi su otišli malo napred, pa smo tako dočekali da ista ta Santa Koloma angažuje nekadašnjeg reprezentativca Španije i člana šampionske generacije sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. i Evropskog prvenstva u Austriji i Švajcarskoj 2008. godine.

Iskusni levi bek Đoan Kapdevilja (38) stigao je u maleno selo u Andori u redove trostrukog uzastopnog šampiona ove državice, kako bi pomogao Santa Kolomi u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Fudbaler koji je tokom bogate karijere nastupao za Atletiko Madrid, Deportivo, Viljareal, Espanjol i Benfiku, prošle sezone je nosio dres belgijskog Lirsa. U finišu sezoneKapdevilja je povredio koleno, a već sedam dana trenira sa Santa Kolomom kako bi spreman dočekao start sezone i pohod na Ligu šampiona, koji u Andori ambiciozno dočekuju.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar