Шешељ предлаже нагодбу са Легијом

Милорад Улемек је крупан играч који много зна... Да ли нам је важније да до краја истражимо убиства Ђинђића, Стамболића и Ћурувије или да људе само држимо у затвору!? Иако о Легији мислим све најгоре, треба испитати све његове наводе, апелује Војислав Шешељ...

Србија 30.05.2016 | 21:11
Шешељ предлаже нагодбу са Легијом

Шеф радикала Војислав Шешељ апелује на надлежне државне органе да направе нагодбу са Милорадом Улемеком Легијом, бившим командантом ЈСО осуђеним на 40 година робије због убиства Зорана Ђинђића!

Шешељ каже да Улемеку треба опростити део казне уколико пристане да открије све о атентату на премијера, али и да расветли друге најкрупније злочине!

'Лекс специјалис'

Лидер СРС тврди да Улемек много тога зна и о убиствима Ивана Стамболића, Славка Ћурувије, као и о атентатима на Вука Драшковића у Будви и убиству функционера СПО на Ибарској магистрали.

- Легија је крупан играч који зна много важних ствари. Надлежни би требало са њим да направе договор како би он постао нека врста сведока-сарадника. Уосталом, да ли је важније да до краја истражимо убиства Ђинђића, Стамболића и Ћурувије или да неке људе само држимо у затвору?! Иако о Улемеку мислим све најгоре, мислим да све треба да се испита, свака његова реч, а за сведочење које би довело до расветљавања злочина требало би му опростити део казне... - каже Шешељ за Информер.

Како смо већ објавили, Легија је у интервјуу за недељник "Експрес" устврдио да је Ђинђићев убица само неколико сати после атентата колима са таблицама британске амбасаде отишао на београдски аеродром и необележеном 'цесном' одлетео за Лондон.

Он је такође рекао и да има доказе да Ђинђић није убијен метком истог калибра којим је рањен његов телохранитељ Веруовић.

Према Шешељевим речима, држава треба да донесе посебан закон, такозвани лекс специјалис, који би Легији омогућио да буде пуштен пре истека пуне казне, али само у случају да потпуно сарађује.

- У том лекс специјалису треба навести да је расветљавање злочина из деведесетих година највиши национални интерес. Уколико држава стварно то жели, сада је прави тренутак. Легија је за убиство Ђинђића већ одробијао 12 година, што је сасвим довољно јер су некад максималне казне биле 15 година затвора. Улемек може бити од јако велике помоћи држави, ако му понуде слободу. Притом, он не може много да слаже државу јер надлежни већ доста знају, само што до сада нису реаговали - подвлачи Шешељ, додајући да се годинама свака истрага сведе на то да је "Милошевић стајао иза убистава", али да за то нема доказа:

- Треба саслушати и полицајце Родољуба Миловића и Спасоја Вулевића, који су учествовали у хапшењу и убијању шефова "земунског клана" Душана Спасојевића и Милета Луковића Кума. Они би тек имали шта о томе да кажу...

Рајко Даниловић, адвокат породице Ђинђић, на другој страни тврди да Легија не може бити ни од какве користи у расветљавању убиства премијера.

Легија је правоснажно осуђен баш за то кривично дело и нема разлога да се поново бавимо њим. И на суђењу је причао сличне бајке, али није имао никакве доказе. Човек је у затвору, па покушава себи да помогне, али то су све старе удбашке приче и спинови без упоришта у реалности - наглашава Даниловић.

Формално, не може

Адвокат Зоран Атељевић каже да формално-правно Легија не може бити сведок-сарадник пошто је осуђен.

- Могло би евентуално да дође до понављања поступка уколико се појаве нови докази који доводе у сумњу одлуку суда. Али не знам да ли тога овде има... Друга ствар би било помиловање, што је сасвим други поступак - закључује Атељевић.

Извор: Информер

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Свашта

30.05.2016 20:53

Е ти си ми "господине" Шешељ много бољи од "Легије" хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

мф

21.06.2016 20:37

Нема ниста од пустања на слободу јели Легија би наставио пут убистава даље по Србији јели њму је свеједно јели био у затвору или даље организовао криминал и тако даље прљаве радње.БОЉЕ ЈЕ НЕКА ЊЕГА ТАМО ГДЈЕ ЈЕСТЕ

Name

боро

30.05.2016 21:59

Легију треба ослободити , а ову будалу у затвор зато што подржава још већу будалу у РС .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

31.05.2016 02:16

Војо, предлог није лош, али НЕВЕРУЈЕМ Да ће држава моћи њега да прихвати. Многима одговара да се права Истина о догађајима у СРБији никада не сазна!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

31.05.2016 07:27

Никад ништа паметно од овога Шешеља!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмм

31.05.2016 09:31

Цовјек остао у прошлости,бави се темама од прије 13 година и више. Визија за будућност му тежи нули...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Немате појма

31.05.2016 14:47

Анализира Шешељ итекако садашњу политичку и економску ситуацију у Србији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

31.05.2016 17:10

Треба прво Сесеља испитати,јер он најбоље зна ста се десавало. Измедју осталог је и због тог убиства отисао у Хаг добровољно. Не знам само ко гласа за њега и засто му се даје толика пазња. Није он никакав геније вец напротив. Одавно је познато да се двије крајности негдје спајају,тј. танка их линија раздваја. Геније и идиот. У његовом слуцају, пресао је на другу страну те линије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сноуден

31.05.2016 17:13

Наравно пустити цовјека способнији је вани него у затвору јел несто Ориц Насер ,Хасим Таци,Анте Готовина јесу они бољи ил гори од њега.

ОДГОВОРИТЕ