Šešelj predlaže nagodbu sa Legijom

Milorad Ulemek je krupan igrač koji mnogo zna... Da li nam je važnije da do kraja istražimo ubistva Đinđića, Stambolića i Ćuruvije ili da ljude samo držimo u zatvoru!? Iako o Legiji mislim sve najgore, treba ispitati sve njegove navode, apeluje Vojislav Šešelj...

Srbija 30.05.2016 | 21:11
Šešelj predlaže nagodbu sa Legijom

Šef radikala Vojislav Šešelj apeluje na nadležne državne organe da naprave nagodbu sa Miloradom Ulemekom Legijom, bivšim komandantom JSO osuđenim na 40 godina robije zbog ubistva Zorana Đinđića!

Šešelj kaže da Ulemeku treba oprostiti deo kazne ukoliko pristane da otkrije sve o atentatu na premijera, ali i da rasvetli druge najkrupnije zločine!

'Leks specijalis'

Lider SRS tvrdi da Ulemek mnogo toga zna i o ubistvima Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, kao i o atentatima na Vuka Draškovića u Budvi i ubistvu funkcionera SPO na Ibarskoj magistrali.

- Legija je krupan igrač koji zna mnogo važnih stvari. Nadležni bi trebalo sa njim da naprave dogovor kako bi on postao neka vrsta svedoka-saradnika. Uostalom, da li je važnije da do kraja istražimo ubistva Đinđića, Stambolića i Ćuruvije ili da neke ljude samo držimo u zatvoru?! Iako o Ulemeku mislim sve najgore, mislim da sve treba da se ispita, svaka njegova reč, a za svedočenje koje bi dovelo do rasvetljavanja zločina trebalo bi mu oprostiti deo kazne... - kaže Šešelj za Informer.

Kako smo već objavili, Legija je u intervjuu za nedeljnik "Ekspres" ustvrdio da je Đinđićev ubica samo nekoliko sati posle atentata kolima sa tablicama britanske ambasade otišao na beogradski aerodrom i neobeleženom 'cesnom' odleteo za London.

On je takođe rekao i da ima dokaze da Đinđić nije ubijen metkom istog kalibra kojim je ranjen njegov telohranitelj Veruović.

Prema Šešeljevim rečima, država treba da donese poseban zakon, takozvani leks specijalis, koji bi Legiji omogućio da bude pušten pre isteka pune kazne, ali samo u slučaju da potpuno sarađuje.

- U tom leks specijalisu treba navesti da je rasvetljavanje zločina iz devedesetih godina najviši nacionalni interes. Ukoliko država stvarno to želi, sada je pravi trenutak. Legija je za ubistvo Đinđića već odrobijao 12 godina, što je sasvim dovoljno jer su nekad maksimalne kazne bile 15 godina zatvora. Ulemek može biti od jako velike pomoći državi, ako mu ponude slobodu. Pritom, on ne može mnogo da slaže državu jer nadležni već dosta znaju, samo što do sada nisu reagovali - podvlači Šešelj, dodajući da se godinama svaka istraga svede na to da je "Milošević stajao iza ubistava", ali da za to nema dokaza:

- Treba saslušati i policajce Rodoljuba Milovića i Spasoja Vulevića, koji su učestvovali u hapšenju i ubijanju šefova "zemunskog klana" Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića Kuma. Oni bi tek imali šta o tome da kažu...

Rajko Danilović, advokat porodice Đinđić, na drugoj strani tvrdi da Legija ne može biti ni od kakve koristi u rasvetljavanju ubistva premijera.

Legija je pravosnažno osuđen baš za to krivično delo i nema razloga da se ponovo bavimo njim. I na suđenju je pričao slične bajke, ali nije imao nikakve dokaze. Čovek je u zatvoru, pa pokušava sebi da pomogne, ali to su sve stare udbaške priče i spinovi bez uporišta u realnosti - naglašava Danilović.

Formalno, ne može

Advokat Zoran Ateljević kaže da formalno-pravno Legija ne može biti svedok-saradnik pošto je osuđen.

- Moglo bi eventualno da dođe do ponavljanja postupka ukoliko se pojave novi dokazi koji dovode u sumnju odluku suda. Ali ne znam da li toga ovde ima... Druga stvar bi bilo pomilovanje, što je sasvim drugi postupak - zaključuje Ateljević.

Izvor: Informer

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Svašta

30.05.2016 20:53

E ti si mi "gospodine" Šešelj mnogo bolji od "Legije" hahaha

ODGOVORITE
Name

mf

21.06.2016 20:37

Nema nista od pustanja na slobodu jeli Legija bi nastavio put ubistava dalje po Srbiji jeli njmu je svejedno jeli bio u zatvoru ili dalje organizovao kriminal i tako dalje prljave radnje.BOLJE JE NEKA NJEGA TAMO GDJE JESTE

Name

boro

30.05.2016 21:59

Legiju treba osloboditi , a ovu budalu u zatvor zato što podržava još veću budalu u RS .

ODGOVORITE
Name

Михаило Микић

31.05.2016 02:16

Војо, предлог није лош, али НЕВЕРУЈЕМ Да ће држава моћи њега да прихвати. Многима одговара да се права Истина о догађајима у СРБији никада не сазна!

ODGOVORITE
Name

Miki

31.05.2016 07:27

Nikad ništa pametno od ovoga Šešelja!

ODGOVORITE
Name

Hmm

31.05.2016 09:31

Covjek ostao u prošlosti,bavi se temama od prije 13 godina i više. Vizija za budućnost mu teži nuli...

ODGOVORITE
Name

Nemate pojma

31.05.2016 14:47

Analizira Šešelj itekako sadašnju političku i ekonomsku situaciju u Srbiji

ODGOVORITE
Name

Poslednji kineski car

31.05.2016 17:10

Treba prvo Seselja ispitati,jer on najbolje zna sta se desavalo. Izmedju ostalog je i zbog tog ubistva otisao u Hag dobrovoljno. Ne znam samo ko glasa za njega i zasto mu se daje tolika paznja. Nije on nikakav genije vec naprotiv. Odavno je poznato da se dvije krajnosti negdje spajaju,tj. tanka ih linija razdvaja. Genije i idiot. U njegovom slucaju, presao je na drugu stranu te linije.

ODGOVORITE
Name

Snouden

31.05.2016 17:13

Naravno pustiti covjeka sposobniji je vani nego u zatvoru jel nesto Oric Naser ,Hasim Taci,Ante Gotovina jesu oni bolji il gori od njega.

ODGOVORITE