Хитна сједница о попису становништва

Хитна сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, за коју је предложена само једна тачка дневног реда - Информација Савјета министара БиХ о Одлуци о усвајању Јединственог програма обраде података пописа становништва, домаћинстава и станова у БиХ 2013. године коју је донио директор Агенције за статистику БиХ Велимир Јукић, заказана је за данас.

Босна и Херцеговина 30.05.2016 | 08:22
Хитна сједница о попису становништва

На посљедњој сједници Представничког дома Парламента БиХ, одржаној 24. маја, предсједавајући Клуба посланика СНСД-а Сташа Кошарац је предлагао да се на тој сједници разматра ова информација, али је након дискусије ипак предложио да се затражи од Савјета министара њено достављање до наредне сједнице.

Приједлог да Савјет министара достави наведену информацију тада није подржан, па су посланици СНСД-а затражили одржавање хитне сједнице Дома.

Директор при ЕУРОСТАТ-у и предсједавајући Међународне посматрачке мисије за попис у БиХ (ИМО) Пиетер Евераерс изјавио је прошле седмице у Сарајеву да је методологија за обраду података, укључујући и утврђивање статуса резидентног становништва, коју је утврдио Централни пописни биро БиХ, у складу с препорукама ИМО-а.

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

цобан

30.05.2016 08:02

Тако је. Одмах и торове изградите да је лаксе бееееекати.. Срам да вас буде. УМјесто да гледате како да нас извуцете из ове биједе, ви набијате себи дневнице на распараве без рјесења и да ниједном не споменете цовјека као људско бице, вец само ко је ко... Фуј да сте

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре цобан

30.05.2016 08:10

Цоба не иди за овцама. Ниси ти за политику!

Name

Чобан 2

30.05.2016 08:23

Хеј Цобане,не глуми процитани сте.

Name

Ре

30.05.2016 08:27

Стварно има психицки болесних политицара код нас у БиХ. Ово сад је само корак назад јер ствар је готова и треба узети нову тацку да се рјесава и ици даље према ЕУ.

Name

блбл

30.05.2016 08:53

Пуцање у празно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

30.05.2016 09:37

Досад навеци успјех СНСД-а,заказати хитну расправу око нецега сто је просле седмице одбијено. Тај догадјај се описује као историјски цин,јер су посланици процитали протоколе и знају да ако њих 5 поднесе захтјев за хитну сједницу она це бити и одрзана. Велицанствено.

Name

Циркус

30.05.2016 09:00

Сви међународни званичници, сви страни амбасадори, предсједавајући међународне комисије за пописе... Сви су потврдили да је попис урађен по истим критеријима и стандардима који се користе у цијелој Европи. Само Рудоњи није јасно, а ево сада се и из СзП-а придружили да бране "угрожено" србство, да уграбе који поен пред изборе. Нити један примјер није јавно изнесен да се укаже на неправилности, само лапрдања без икаквог покрића. Не мијења се закон 3 године након пописа, само зато јер се Рудоњи не свиђају чињенице, ни мени се не свиђа његово пјевање па живим...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре циркус

30.05.2016 10:23

Лажеш да ти се не свиђа Додиково пјевање. Идол ти је, признај.