Hitna sjednica o popisu stanovništva

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, za koju je predložena samo jedna tačka dnevnog reda - Informacija Savjeta ministara BiH o Odluci o usvajanju Jedinstvenog programa obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, zakazana je za danas.

Bosna i Hercegovina 30.05.2016 | 08:22
Hitna sjednica o popisu stanovništva

Na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, održanoj 24. maja, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a Staša Košarac je predlagao da se na toj sjednici razmatra ova informacija, ali je nakon diskusije ipak predložio da se zatraži od Savjeta ministara njeno dostavljanje do naredne sjednice.

Prijedlog da Savjet ministara dostavi navedenu informaciju tada nije podržan, pa su poslanici SNSD-a zatražili održavanje hitne sjednice Doma.

Direktor pri EUROSTAT-u i predsjedavajući Međunarodne posmatračke misije za popis u BiH (IMO) Pieter Everaers izjavio je prošle sedmice u Sarajevu da je metodologija za obradu podataka, uključujući i utvrđivanje statusa rezidentnog stanovništva, koju je utvrdio Centralni popisni biro BiH, u skladu s preporukama IMO-a.

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

coban

30.05.2016 08:02

Tako je. Odmah i torove izgradite da je lakse beeeeekati.. Sram da vas bude. UMjesto da gledate kako da nas izvucete iz ove bijede, vi nabijate sebi dnevnice na rasparave bez rjesenja i da nijednom ne spomenete covjeka kao ljudsko bice, vec samo ko je ko... Fuj da ste

ODGOVORITE
Name

re coban

30.05.2016 08:10

Coba ne idi za ovcama. Nisi ti za politiku!

Name

Čoban 2

30.05.2016 08:23

Hej Cobane,ne glumi procitani ste.

Name

Re

30.05.2016 08:27

Stvarno ima psihicki bolesnih politicara kod nas u BiH. Ovo sad je samo korak nazad jer stvar je gotova i treba uzeti novu tacku da se rjesava i ici dalje prema EU.

Name

blbl

30.05.2016 08:53

Pucanje u prazno!

ODGOVORITE
Name

Miki

30.05.2016 09:37

Dosad naveci uspjeh SNSD-a,zakazati hitnu raspravu oko necega sto je prosle sedmice odbijeno. Taj dogadjaj se opisuje kao istorijski cin,jer su poslanici procitali protokole i znaju da ako njih 5 podnese zahtjev za hitnu sjednicu ona ce biti i odrzana. Velicanstveno.

Name

Cirkus

30.05.2016 09:00

Svi međunarodni zvaničnici, svi strani ambasadori, predsjedavajući međunarodne komisije za popise... Svi su potvrdili da je popis urađen po istim kriterijima i standardima koji se koriste u cijeloj Evropi. Samo Rudonji nije jasno, a evo sada se i iz SzP-a pridružili da brane "ugroženo" srbstvo, da ugrabe koji poen pred izbore. Niti jedan primjer nije javno iznesen da se ukaže na nepravilnosti, samo laprdanja bez ikakvog pokrića. Ne mijenja se zakon 3 godine nakon popisa, samo zato jer se Rudonji ne sviđaju činjenice, ni meni se ne sviđa njegovo pjevanje pa živim...

ODGOVORITE
Name

Re cirkus

30.05.2016 10:23

Lažeš da ti se ne sviđa Dodikovo pjevanje. Idol ti je, priznaj.