У БиХ и Аустрији ухапшено пет особа

У протеклих 24 сата на територији Аустрије и Босне и Херцеговине, реализована је сложена операција кодног назива "Постман".

 

Босна и Херцеговина 29.05.2016 | 21:56
У БиХ и Аустрији ухапшено пет особа

На подручју Аустрије лишена су слободе 2 држављана БиХ, а на подручју Босне и Херцеговине, односно Брчко-Дистрикта БиХ и Тузланског кантона лишене су слободе 3 особе, те су извршени претреси на више локација у БиХ.

У овој координираној акцији, заплијењена је већа количина опојне дроге кокаин, у количини већој од килограма, као и већа количина опојне дроге Марихуана-СКУНК, а заплијењена је и већа количина новца и возила која према прикупљеним доказима, потичу од кријумчарења опојне дроге.

Заплијењена количина опојне дроге на црном тржишту износи више од 100. 000 евра. Такође, током акције, прикупљени су докази о кријумчарењу оружја, са подручја БиХ према земљама ЕУ.

Заједничком акцијом и сталним контактима између тужилаштваи полиције из БиХ и Аустрије, у оквиру операције Постман, прикупљени су докази о држављанима Босне и Херцеговине, који учествују у кријумчарењу веће количине тешких опојних дрога на подручју БиХ и ЕУ, нарочито између Аустрије и Холандије.

У договореној акцији која је припремана више мјесеци, на договорени знак, реализоване су активности на лишењу слободе бх држављана у Аустрији, као и претреси и лишења слободе особа у БиХ.

Поступајући тужилац и истражиоци Тужилаштва БиХ су на терену и у сталном су контакту са колегама из Аустрије, као и полицијским службеницима у БиХ, који по налогу и уз координацију Тужилаштва БиХ реализирају ове активности.

Тужилаштво БиХ као равноправан партнер учествује у више међународних операција, у сарадњи са земљама Европске уније, које су усмјерене на борбу против организованог криминала, у чије извршење су укључени држављани БиХ, или чије се извршење дешава у БиХ.

Активности које се проводе, дио су напора агенција за провођење закона, у јачању сарадње са земљама ЕУ и приближавања БиХ еворпским интеграцијама. Тужилаштво БиХ упућује изразе подршке свим агенцијама које су учествовале у међународној операцији "Постман" међу којима су Полиција Брчко Дистрикта, МУП Тузланског кантона и МУП Републике Српске.

Извор: Независне новине

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

лопов

29.05.2016 10:21

Јој саопстења све су рекли осим ко је ухапсен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хаха

29.05.2016 10:41

Коза ностра из Градиске изгледа постала рањива, поцео и њих неко пратити и радити

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

29.05.2016 12:25

Ајде и то је несто медјутим, док не похапсите налогодавце и изврсиоце убиства Милана Вукелица, не пијете воде код мене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хихи

29.05.2016 12:34

За ,,хаха,, Није из Градишке већ три клипана из Брчког. Поштар и пајташи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хмхм

29.05.2016 12:56

Има и Градиска свог уцесника