Ердоган опет критикује Америку због Курда

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган критиковао је Сједињене Америчке Државе након што су медији приметили камуфлиране америчке војнике са симболима снага самоодбране сиријске курдске Партије демократског савеза.

Свијет 29.05.2016 | 10:43
Ердоган опет критикује Америку због Курда

„Они који се сматрају нашим пријатељима, који су заједно с нама у НАТО-у, не могу, не смеју да упућују своје војнике у Сирију (у униформи) са симболима Партије демократског савеза“, навео је Ердоган, а преноси агенција Асошијетед прес.

САД подржавају Курде на северу Сирије јер су уверене да се они боре против ДАЕШ-а.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган више пута је критиковао САД због подршке Партији демократског савеза, за коју Анкара сматра да је повезана с Радничком партијом Курдистана, забрањеном у Турској.

Ердоган је позвао америчке власти да изаберу између Турске и Партије демократског савеза. Вашингтон, међутим, одбија да Партију демократског савеза прогласи терористичком организацијом.

Извор: Спутник

Фото: Ројтерс/Мурад Сезер

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Логика...

29.05.2016 09:14

Турска је ЗАДЊУ рату дуга према ММФ-у исплатила 2013.године... Овај Ердоган је Турској својом власцу створио "виска" око 138 милијарди долара...Знаци прица се понавља. Пацови нањусили корицу хљеба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

29.05.2016 10:07

Турска посудјује паре преко ММФ-а другим.Од дузника до зајмодавца.