Erdogan opet kritikuje Ameriku zbog Kurda

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan kritikovao je Sjedinjene Američke Države nakon što su mediji primetili kamuflirane američke vojnike sa simbolima snaga samoodbrane sirijske kurdske Partije demokratskog saveza.

Svijet 29.05.2016 | 10:43
Erdogan opet kritikuje Ameriku zbog Kurda

„Oni koji se smatraju našim prijateljima, koji su zajedno s nama u NATO-u, ne mogu, ne smeju da upućuju svoje vojnike u Siriju (u uniformi) sa simbolima Partije demokratskog saveza“, naveo je Erdogan, a prenosi agencija Asošijeted pres.

SAD podržavaju Kurde na severu Sirije jer su uverene da se oni bore protiv DAEŠ-a.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan više puta je kritikovao SAD zbog podrške Partiji demokratskog saveza, za koju Ankara smatra da je povezana s Radničkom partijom Kurdistana, zabranjenom u Turskoj.

Erdogan je pozvao američke vlasti da izaberu između Turske i Partije demokratskog saveza. Vašington, međutim, odbija da Partiju demokratskog saveza proglasi terorističkom organizacijom.

Izvor: Sputnik

Foto: Rojters/Murad Sezer

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Logika...

29.05.2016 09:14

Turska je ZADNJU ratu duga prema MMF-u isplatila 2013.godine... Ovaj Erdogan je Turskoj svojom vlascu stvorio "viska" oko 138 milijardi dolara...Znaci prica se ponavlja. Pacovi nanjusili koricu hljeba.

ODGOVORITE
Name

zumba

29.05.2016 10:07

Turska posudjuje pare preko MMF-a drugim.Od duznika do zajmodavca.