Промјена правила: Нема више репризе у четвртфиналу ФА купа, одмах продужеци!

Фудбалска асоцијација Енглеске изменила правила у најстаријем такмичењу на свету.

Фудбал 09.06.2016 | 15:30
Промјена правила: Нема више репризе у четвртфиналу ФА купа, одмах продужеци!

Фудбалска асоцијација Енглеске одлучила је да се убудуће у четвртфиналу ФА купа не играју поновљени мечеви у слаучају да се окршаји заврше ремијем.

У ствари од сада ће четири меча најбољих осам тимова бити набијени у један викенд, а ову промену данас је одобрио одбор ФА купа у циљу смањења броја утакмица у сезони.

“ФА куп остаје срце енглеског фудбала, а ова промена донеће још више узбуђења и драме који ће позитивно утицати на популарност такмичења. Велика посета и гледаност широм земље потврђују специјални статус који ФА куп има код навијача, што је кулминирало тријумфом Манчестер Јунајтеда на Вемблију протеклог викенда”, објаснио је извршни директор ФА Енглеске Мартин Глен.

Захтеван календар за навијаче овако ће бити мало растерећенији, јер ће навијачи имати трошкове само за један меч, а на посети се неће осетити зато што је на пример чак 50.000 гледалаца минулог викенда посматрало утакмице нижелигашких купова.

“Иако у потпуности респектујемо традицију и историју, нови изглед такмичења у купу учиниће да ФА куп буде још привлачнији”, завршио је Глен.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар