Promjena pravila: Nema više reprize u četvrtfinalu FA kupa, odmah produžeci!

Fudbalska asocijacija Engleske izmenila pravila u najstarijem takmičenju na svetu.

Fudbal 09.06.2016 | 15:30
Promjena pravila: Nema više reprize u četvrtfinalu FA kupa, odmah produžeci!

Fudbalska asocijacija Engleske odlučila je da se ubuduće u četvrtfinalu FA kupa ne igraju ponovljeni mečevi u slaučaju da se okršaji završe remijem.

U stvari od sada će četiri meča najboljih osam timova biti nabijeni u jedan vikend, a ovu promenu danas je odobrio odbor FA kupa u cilju smanjenja broja utakmica u sezoni.

“FA kup ostaje srce engleskog fudbala, a ova promena doneće još više uzbuđenja i drame koji će pozitivno uticati na popularnost takmičenja. Velika poseta i gledanost širom zemlje potvrđuju specijalni status koji FA kup ima kod navijača, što je kulminiralo trijumfom Mančester Junajteda na Vembliju proteklog vikenda”, objasnio je izvršni direktor FA Engleske Martin Glen.

Zahtevan kalendar za navijače ovako će biti malo rasterećeniji, jer će navijači imati troškove samo za jedan meč, a na poseti se neće osetiti zato što je na primer čak 50.000 gledalaca minulog vikenda posmatralo utakmice niželigaških kupova.

“Iako u potpunosti respektujemo tradiciju i istoriju, novi izgled takmičenja u kupu učiniće da FA kup bude još privlačniji”, završio je Glen.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar