Муслин: Нисмо Барса, али играћемо са три нападача!

Славољуб Муслин решио је да с „орловима“ форсира систем 3-4-3, а каже да га је на то инспирисао Пеп Гвардиола, односно његов рукопис у Барселони и Бајерну. Примећени пропусти против Кипра.

Фудбал 01.06.2016 | 20:00
Муслин: Нисмо Барса, али играћемо са три нападача!

Селектор “орлова” каже за “Блиц” да неким ситуацијама из те утакмице није задовољан.

- Јасно се показало када смо примили гол од Кипрана да су се вратили неки демони из прошлости. Виђен је мањак самопоуздања, конфузија. Незадовољан сам другим полувременом - нисмо одиграли како смо се договорили, слабо смо се кретали и мање центрирали. Али било је и добрих ствари. Не може се очекивати после само два тренинга да се избришу трагови прошлих времена - истиче Муслин.

Репрезентација Србије доживела је низ неуспеха и пехова у претходном периоду.

- Нисмо бележили добре резултате у прошлости. Претходне квалификације су лоше прошле резултатски, а сетимо се и оног несрећног меча са Албанијом. Чини се да су тада репрезентативци довели у сумњу своје квалитете и могућности. Некада је само мрвица довољна да играча и тим избаци из колосека. И Барселона је имала 14 бодова више од ривала, па је на крају сезоне освојила титулу са само бодом предности.

Управо темељи игре Каталонаца инспиришу Муслина.

- Барсу волим још из Кројфовог времена. Тако је и сада, уз Бајерн, наравно. Ту се и враћамо на Гвардиолу и његов најчешћи систем игре 3-4-3, који се и мени посебно свиђа. Верујем да је то најбољи рецепт. Не желим тиме да кажем да ћемо да играмо као Барселона, не треба бити препотентан. Дакле, форсираћу овај систем убудуће и покушаћу да не мењам превише. Биће проблема док се не уходамо, али оптимиста сам. Хоћу по сваку цену да вратим самопоуздање екипи, верујем у ове момке.

Види се да ће имати пуне руке посла.

- Потребни су нам фудбалери који имају завидну минутажу у клубовима. Имамо много дебитаната. Треба нам и доста рада, играчи који долазе морају да се прилагоде новом систему. Са добрим играма и резултатима подићи ће се свима и самопоуздање. До септембра и меча са Ирском имамо довољно времена да се устројимо и, надам се, почнемо квалификације на прави начин. До тада ће се и наметнути најбољих 11 - сумирао је Муслин.

Рачунам на „златне орлиће”!

„Златни орлићи” Андрија Живковић и Марко Грујић играли су против Кипра једно полувреме, Немања Максимовић цео меч.

- Млади су наша будућност. Свакако да на њих рачунамо, имају велики потенцијал. Али реално, морају и више да играју у својим клубовима и стичу искуство у интернационалним мечевима - јасан је Муслин.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар