Muslin: Nismo Barsa, ali igraćemo sa tri napadača!

Slavoljub Muslin rešio je da s „orlovima“ forsira sistem 3-4-3, a kaže da ga je na to inspirisao Pep Gvardiola, odnosno njegov rukopis u Barseloni i Bajernu. Primećeni propusti protiv Kipra.

Fudbal 01.06.2016 | 20:00
Muslin: Nismo Barsa, ali igraćemo sa tri napadača!

Selektor “orlova” kaže za “Blic” da nekim situacijama iz te utakmice nije zadovoljan.

- Jasno se pokazalo kada smo primili gol od Kiprana da su se vratili neki demoni iz prošlosti. Viđen je manjak samopouzdanja, konfuzija. Nezadovoljan sam drugim poluvremenom - nismo odigrali kako smo se dogovorili, slabo smo se kretali i manje centrirali. Ali bilo je i dobrih stvari. Ne može se očekivati posle samo dva treninga da se izbrišu tragovi prošlih vremena - ističe Muslin.

Reprezentacija Srbije doživela je niz neuspeha i pehova u prethodnom periodu.

- Nismo beležili dobre rezultate u prošlosti. Prethodne kvalifikacije su loše prošle rezultatski, a setimo se i onog nesrećnog meča sa Albanijom. Čini se da su tada reprezentativci doveli u sumnju svoje kvalitete i mogućnosti. Nekada je samo mrvica dovoljna da igrača i tim izbaci iz koloseka. I Barselona je imala 14 bodova više od rivala, pa je na kraju sezone osvojila titulu sa samo bodom prednosti.

Upravo temelji igre Katalonaca inspirišu Muslina.

- Barsu volim još iz Krojfovog vremena. Tako je i sada, uz Bajern, naravno. Tu se i vraćamo na Gvardiolu i njegov najčešći sistem igre 3-4-3, koji se i meni posebno sviđa. Verujem da je to najbolji recept. Ne želim time da kažem da ćemo da igramo kao Barselona, ne treba biti prepotentan. Dakle, forsiraću ovaj sistem ubuduće i pokušaću da ne menjam previše. Biće problema dok se ne uhodamo, ali optimista sam. Hoću po svaku cenu da vratim samopouzdanje ekipi, verujem u ove momke.

Vidi se da će imati pune ruke posla.

- Potrebni su nam fudbaleri koji imaju zavidnu minutažu u klubovima. Imamo mnogo debitanata. Treba nam i dosta rada, igrači koji dolaze moraju da se prilagode novom sistemu. Sa dobrim igrama i rezultatima podići će se svima i samopouzdanje. Do septembra i meča sa Irskom imamo dovoljno vremena da se ustrojimo i, nadam se, počnemo kvalifikacije na pravi način. Do tada će se i nametnuti najboljih 11 - sumirao je Muslin.

Računam na „zlatne orliće”!

„Zlatni orlići” Andrija Živković i Marko Grujić igrali su protiv Kipra jedno poluvreme, Nemanja Maksimović ceo meč.

- Mladi su naša budućnost. Svakako da na njih računamo, imaju veliki potencijal. Ali realno, moraju i više da igraju u svojim klubovima i stiču iskustvo u internacionalnim mečevima - jasan je Muslin.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar