Власт помјера расправу о продаји Љубије?

Расправом о Информацији о провођењу Стратегије саобраћаја на путевима Републике Српске од 2013. до 2022. у 2015. години, посалници Народне скупштине Републике Српске наставили су рад 12. редовне сједнице.

Република Српска 26.05.2016 | 12:18
Власт помјера расправу о продаји Љубије?

Опозиција оптужује власт

Опозициони посланици оптужили су посланике владајућих странака да како кажу "бескорисним" дискусијама покушавају пролонгирати да на дневни ред Народне скупштине Републике Српске  дође тачка о продаји 64,9 одсто Рудника жељезне руде Љубија.

Наиме, одмах након расправе о Стратегији безбједности сабраћаја на дневни ред Скупштине требало би да дође тачка о продају рудника у Приједору, међутим по ходницима се прича да унутар владајућих странака још увијек нема сагласности о томе.

Против ове продаје, мада не званично, су посланици ДНС-а.

Миланко Михајлица, посланик СРС у Народној скупштини Републике Српске рекао је да подаци из информације треба да забрину све посланике јер број саобраћајних несрећа и број страдалих је забрињавајући.

"Неприлагођења брзина, алкохол, техничка неисправност и старост возила су кључни разлози збогг великиког броја несрећа",. реако је Михајилица додајући да су услови на путевима лоши и да инсититуције на то могу утицати.

Након ове тачке дневног реда, посланици би требала да отворе расправу о продаји Рудника жељезне руде Љубија из Приједора. Посланици су синоћ разматрали Информацију о реализацији Основа програма социјалног збрињавања радника у прошлој години.

 

Посланици ће се данас изјашњавати о апсолвираним тачкама дневног реда.

(Агенције/Независне новине)

Коментари / 0

Оставите коментар