Vlast pomjera raspravu o prodaji Ljubije?

Raspravom o Informaciji o provođenju Strategije saobraćaja na putevima Republike Srpske od 2013. do 2022. u 2015. godini, posalnici Narodne skupštine Republike Srpske nastavili su rad 12. redovne sjednice.

Republika Srpska 26.05.2016 | 12:18
Vlast pomjera raspravu o prodaji Ljubije?

Opozicija optužuje vlast

Opozicioni poslanici optužili su poslanike vladajućih stranaka da kako kažu "beskorisnim" diskusijama pokušavaju prolongirati da na dnevni red Narodne skupštine Republike Srpske  dođe tačka o prodaji 64,9 odsto Rudnika željezne rude Ljubija.

Naime, odmah nakon rasprave o Strategiji bezbjednosti sabraćaja na dnevni red Skupštine trebalo bi da dođe tačka o prodaju rudnika u Prijedoru, međutim po hodnicima se priča da unutar vladajućih stranaka još uvijek nema saglasnosti o tome.

Protiv ove prodaje, mada ne zvanično, su poslanici DNS-a.

Milanko Mihajlica, poslanik SRS u Narodnoj skupštini Republike Srpske rekao je da podaci iz informacije treba da zabrinu sve poslanike jer broj saobraćajnih nesreća i broj stradalih je zabrinjavajući.

"Neprilagođenja brzina, alkohol, tehnička neispravnost i starost vozila su ključni razlozi zbogg velikikog broja nesreća",. reako je Mihajilica dodajući da su uslovi na putevima loši i da insititucije na to mogu uticati.

Nakon ove tačke dnevnog reda, poslanici bi trebala da otvore raspravu o prodaji Rudnika željezne rude Ljubija iz Prijedora. Poslanici su sinoć razmatrali Informaciju o realizaciji Osnova programa socijalnog zbrinjavanja radnika u prošloj godini.

 

Poslanici će se danas izjašnjavati o apsolviranim tačkama dnevnog reda.

(Agencije/Nezavisne novine)

Komentari / 0

Ostavite komentar