Ана и Новак данас на париској шљаци

Петог дана дакмичења на Отвореном првенству Француске на париској шљаци мечеве другог кола играће Ана Ивановић и Новак Ђоковић.

Свијет 26.05.2016 | 10:46
Ана и Новак данас на париској шљаци

Ивановићева ће у другом колу око 11 часова играти против Куруми Наре, док ће ривал српском тенисеру бити Белгијанац Стив Дарсис, 161. играч на АТП листи. 

Ана се пласирала у друго коло Ролан Гароса пошто је у три сета, 6:0, 5:7 и 6:2, победила Францускињу Осеан Додан.

Ивановићева ће у другом колу играти против Јапанке Куруми Наре која је елиминисалала Чехињу Денису Алертову. 

Српска тенисерка, која је 2008. године освојила Ролан Гарос, рекла је да воли да игра на шљаци у престоници Француске.

"Волим да играм у Паризу, имам лепа сећања и срећна сам што сам данас победила. Следећи меч је нови изазов па ћемо видети шта ће бити. Одрасла сам на шљаци, увек се добро осећам, волим да градим поен, да се играм, увек имам осећај да имам простора и времена за то. Овде често буду тешки услови, ја то волим јер могу да играм свом снагом, немам осећај да ми лоптица много лети. Публика је увек ту, подржава и воли тенис и радује се добрим поенима са обе стране. То ме инспирише да добро играм", рекла је срска тенисерка.

Први рекет света је до другог кола Ролан Гароса стигао за сат и по времена победивши Јен Сун Луа у три сета, 6:4, 6:1 и 6:1.

Ђоковићев противник у другом колу биће Стив Дарсис из Белгије, који је у три сета победио Турчина Марсела Илхана. Дарсис је тренутно 161. играч на АТП листи. Меч је други на програму на терену "Сузан Ленглен" око 13 часова.

"Нисам имао много прилике да га гледам на шљаци, већ на другим подлогама, на којима је успешнији. Прошле године је играо у финалу Дејвис купа, искусан је тенисер.

Отворени шампионат Француске игра се за укупни наградни фонд од 32 милиона евра.  

Коментари / 0

Оставите коментар