Залужани: Змије гмижу из дивље депоније!

Чак шест змија пронађено је посљедњих десетак дана на дивљој депонији која се налази у огранку Улице Пут српских бранилаца 151 у насељу Залужани, тврде мјештани, због чега траже хитно уклањање тог отпада.

Република Српска 26.05.2016 | 09:33
Залужани: Змије гмижу из дивље депоније!

Невенка Радановић, мјештанка из ове улице, каже да су се у том отпаду почеле лећи змије, те да нема дана да неко не види барем једну.

"Прије два дана убили смо једну, која је била на тротоару према кући. Змије су се почеле лећи на отпаду који је пола метра од пута. Ту је довезено свега, вире теписи, каучи, малтер… Имам двоје унучади и страхујем за њих јер се играју вани", каже Радановићева.

На жалбе мјештана огранка Улице Пут српских бранилаца 151 због раније одложеног крупног отпада, на парцели која је свега неколико метара од њихових кућа,

Комунална полиција је јуче наложила власнику да ту дивљу депонију уклони. Према ријечима мјештана, дивља депонија је ту настала прије годину дана, а касније су многи несавјесни појединци почели ноћу да истоварају отпад, али и угинуле животиње.

Мјештани тврде да су проблеми кренули прво од жене од које су и сами купили плацеве прије неколико година.

"Отпад је ту неко довезао за Анкицу Тодић која се бави продајом некретнина, од које смо и ми купили плацеве. Ово нигдје нема, ту су 22 камиона смећа истресена прошле године у мају, комшије су бројале када је довожено, а пријавили смо то одмах други дан. Дешавало се да када нам долазе гости аутима ту ударе на камење, а и дјеца су ми рекла да ако не ријешимо то са депонијом неће доводити унучад јер има змија", прича Ненад Савић, мјештанин чија је кућа преко пута дивље депоније.

У Комуналној полицији потврдили су пријаве грађана и власнику земље дали пет дана да изврши уклањање смећа и грађевинског материјала, а по истеку рока кажу да ће контрола бити поновљења.

Споменуту Анкицу Тодић смо покушали контактирати, како бисмо провјерили да ли ју је Комунална полиција обавијестила о предузетим мјерама, али се није јављала на телефон који смо добили, док су нам у Агенцији за некретнине у којој ради јуче рекли да је на терену.

(Независне новине)

(Фото:Независне новине/В. Стојаковић)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Такви смо

26.05.2016 08:41

Било би то ниста да је само проблем на томе мјесту,такви смо ми народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зељко бањалука

26.05.2016 11:33

Нецу да браним никог,али у правној дрзави мора бити утврдјена ИСТИНА,свака медаља има двије стране,ста ако је неко илегално одлагао тај отпад онда су криви и комуналци и комсије сто нису звали Полицију и записали регистарске бројеве спорних камиона,није тај отпад пао са неба,комуналци ионако нераде свој посао ударају рекет,а они у правној дрзави треба да утврде ВАН СВАКЕ СУМЊЕ ОТКУД ТАЈ ОТПАД ТУ

ОДГОВОРИТЕ