Zalužani: Zmije gmižu iz divlje deponije!

Čak šest zmija pronađeno je posljednjih desetak dana na divljoj deponiji koja se nalazi u ogranku Ulice Put srpskih branilaca 151 u naselju Zalužani, tvrde mještani, zbog čega traže hitno uklanjanje tog otpada.

Republika Srpska 26.05.2016 | 09:33
Zalužani: Zmije gmižu iz divlje deponije!

Nevenka Radanović, mještanka iz ove ulice, kaže da su se u tom otpadu počele leći zmije, te da nema dana da neko ne vidi barem jednu.

"Prije dva dana ubili smo jednu, koja je bila na trotoaru prema kući. Zmije su se počele leći na otpadu koji je pola metra od puta. Tu je dovezeno svega, vire tepisi, kauči, malter… Imam dvoje unučadi i strahujem za njih jer se igraju vani", kaže Radanovićeva.

Na žalbe mještana ogranka Ulice Put srpskih branilaca 151 zbog ranije odloženog krupnog otpada, na parceli koja je svega nekoliko metara od njihovih kuća,

Komunalna policija je juče naložila vlasniku da tu divlju deponiju ukloni. Prema riječima mještana, divlja deponija je tu nastala prije godinu dana, a kasnije su mnogi nesavjesni pojedinci počeli noću da istovaraju otpad, ali i uginule životinje.

Mještani tvrde da su problemi krenuli prvo od žene od koje su i sami kupili placeve prije nekoliko godina.

"Otpad je tu neko dovezao za Ankicu Todić koja se bavi prodajom nekretnina, od koje smo i mi kupili placeve. Ovo nigdje nema, tu su 22 kamiona smeća istresena prošle godine u maju, komšije su brojale kada je dovoženo, a prijavili smo to odmah drugi dan. Dešavalo se da kada nam dolaze gosti autima tu udare na kamenje, a i djeca su mi rekla da ako ne riješimo to sa deponijom neće dovoditi unučad jer ima zmija", priča Nenad Savić, mještanin čija je kuća preko puta divlje deponije.

U Komunalnoj policiji potvrdili su prijave građana i vlasniku zemlje dali pet dana da izvrši uklanjanje smeća i građevinskog materijala, a po isteku roka kažu da će kontrola biti ponovljenja.

Spomenutu Ankicu Todić smo pokušali kontaktirati, kako bismo provjerili da li ju je Komunalna policija obavijestila o preduzetim mjerama, ali se nije javljala na telefon koji smo dobili, dok su nam u Agenciji za nekretnine u kojoj radi juče rekli da je na terenu.

(Nezavisne novine)

(Foto:Nezavisne novine/V. Stojaković)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Takvi smo

26.05.2016 10:41

Bilo bi to nista da je samo problem na tome mjestu,takvi smo mi narod.

ODGOVORITE
Name

zeljko banjaluka

26.05.2016 13:33

Necu da branim nikog,ali u pravnoj drzavi mora biti utvrdjena ISTINA,svaka medalja ima dvije strane,sta ako je neko ilegalno odlagao taj otpad onda su krivi i komunalci i komsije sto nisu zvali Policiju i zapisali registarske brojeve spornih kamiona,nije taj otpad pao sa neba,komunalci ionako nerade svoj posao udaraju reket,a oni u pravnoj drzavi treba da utvrde VAN SVAKE SUMNJE OTKUD TAJ OTPAD TU

ODGOVORITE