НБА: Колико значе ова двојица? Много!

Ленард и Грин најбољи су одбрамбени играчи лиге и суверени чланови прве дефанзивне петорке. Паметна статистика дочарава њихов утицај на игру Спарса и Вориорса.

Кошарка 26.05.2016 | 10:20
НБА: Колико значе ова двојица? Много!

Стефен Кари први пут у историји, тј. од када гласањем бира најкориснији играч лиге – МВП, добио је максималан број гласова.

Догодило се да не постоји нико с правом гласа, а говоримо о групи од 130 људи, ко није сврстао Каваја Ленарда у дефанзивну петорку лиге!

Ас Сан Антонио Спарса добио је свих 130 гласова, односно 260 поена, од панела људи састављеног од спортских новинара и коментатора широм САД, док су свега петорица њих Драјмонда Грина из Голден Стејта сврстала у другу најбољу дефанзивну петорку лиге, па је он сакупио 250 бодова.

Поред Ленарда и Грина, петорку су употпунили још Деандре Џордан и Крис Пол из Лос Анђелес Клиперса, односно Ејвери Бредли из Бостон Селтикса.

Пол је изгласан пету годину заредом, а шести пут у каријери, што је пре њега успело само једанаесторици играча. Бредлију је признање за одлично обављен посао у одбрани указан први пут.

Другу петорку чине Пол Милсап и његов имењак, Џорџ, Хасан Вајтсајд, као и бекови Тони Ален и Џими Батлер.

Ленард је био члан екипе која је примала најмањи број поена ове сезоне, 92,9.

Када је "паметна" статистика у питању, она мери број примљених поена на 100 противничких поседа и ту су Спарси такође најбољи у лиги са 96,6 поена на сваких 100 поседа ривала.

Ова статистика упућује на то да постоји разлика од 4,3 поена на 100 поседа када је Ленард у игри и када није, што доприноси тврдњи да се ради о тренутно најбољем дефанзивцу лиге.

Ленард је просечно бележио 1,78 украдених лопти, 5,5 дефанзивних скокова и 0,99 блокада по мечу.

Кад је Грин у питању, а игра за знатно офанзивнији тим од Ленардовог, разлика у примљеним поенима Голден Стејта на 100 противничких поседа још је драстичнија – 12 поена разлике!

С њиим на паркету, Вориорси су примали просечно 97,5 поена, а без њега 109,5 на 100 поседа.

Прва дефанзивна петорка лиге:

Бекови: Ејвери Бредли (Бостон Селтикс) и Крис Пол (Л. А. Клиперс). Центар: Деандре Џордан (Л. А. Клиперс). Крила: Кавај Ленард (Сан Антонио Спарс) и Дрејмонд Грин (Голден Стејт Вориорс).

Друга дефанзивна петорка лиге:

Бекови: Тони Ален (Мемфис Гризлис) и Џими Батлер (Чикаго Булс). Центар: Хасан Вајтсајд (Мајами Хит). Крила: Пол Милсап (Атланта Хокс) и Пол Џорџ (Индијана Пејсерс).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар