NBA: Koliko znače ova dvojica? Mnogo!

Lenard i Grin najbolji su odbrambeni igrači lige i suvereni članovi prve defanzivne petorke. Pametna statistika dočarava njihov uticaj na igru Sparsa i Voriorsa.

Košarka 26.05.2016 | 10:20
NBA: Koliko znače ova dvojica? Mnogo!

Stefen Kari prvi put u istoriji, tj. od kada glasanjem bira najkorisniji igrač lige – MVP, dobio je maksimalan broj glasova.

Dogodilo se da ne postoji niko s pravom glasa, a govorimo o grupi od 130 ljudi, ko nije svrstao Kavaja Lenarda u defanzivnu petorku lige!

As San Antonio Sparsa dobio je svih 130 glasova, odnosno 260 poena, od panela ljudi sastavljenog od sportskih novinara i komentatora širom SAD, dok su svega petorica njih Drajmonda Grina iz Golden Stejta svrstala u drugu najbolju defanzivnu petorku lige, pa je on sakupio 250 bodova.

Pored Lenarda i Grina, petorku su upotpunili još Deandre Džordan i Kris Pol iz Los Anđeles Klipersa, odnosno Ejveri Bredli iz Boston Seltiksa.

Pol je izglasan petu godinu zaredom, a šesti put u karijeri, što je pre njega uspelo samo jedanaestorici igrača. Bredliju je priznanje za odlično obavljen posao u odbrani ukazan prvi put.

Drugu petorku čine Pol Milsap i njegov imenjak, Džordž, Hasan Vajtsajd, kao i bekovi Toni Alen i Džimi Batler.

Lenard je bio član ekipe koja je primala najmanji broj poena ove sezone, 92,9.

Kada je "pametna" statistika u pitanju, ona meri broj primljenih poena na 100 protivničkih poseda i tu su Sparsi takođe najbolji u ligi sa 96,6 poena na svakih 100 poseda rivala.

Ova statistika upućuje na to da postoji razlika od 4,3 poena na 100 poseda kada je Lenard u igri i kada nije, što doprinosi tvrdnji da se radi o trenutno najboljem defanzivcu lige.

Lenard je prosečno beležio 1,78 ukradenih lopti, 5,5 defanzivnih skokova i 0,99 blokada po meču.

Kad je Grin u pitanju, a igra za znatno ofanzivniji tim od Lenardovog, razlika u primljenim poenima Golden Stejta na 100 protivničkih poseda još je drastičnija – 12 poena razlike!

S njiim na parketu, Voriorsi su primali prosečno 97,5 poena, a bez njega 109,5 na 100 poseda.

Prva defanzivna petorka lige:

Bekovi: Ejveri Bredli (Boston Seltiks) i Kris Pol (L. A. Klipers). Centar: Deandre Džordan (L. A. Klipers). Krila: Kavaj Lenard (San Antonio Spars) i Drejmond Grin (Golden Stejt Voriors).

Druga defanzivna petorka lige:

Bekovi: Toni Alen (Memfis Grizlis) i Džimi Batler (Čikago Buls). Centar: Hasan Vajtsajd (Majami Hit). Krila: Pol Milsap (Atlanta Hoks) i Pol Džordž (Indijana Pejsers).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar