Видео - плеј-оф: Жестоко у Турској, прво добио Фенер!

Кошаркаши Фенербахчеа повели су 1:0 против Галатасараја у полуфиналној серији првенства Турске пошто су пред својим навијачима победили 93:79.

Кошарка 26.05.2016 | 09:40
Видео - плеј-оф: Жестоко у Турској, прво добио Фенер!

Као по обичају, када год се ови ривали састану - "ватрено" је на паркету.

Кошаркаши Фенербахчеа повели су 1:0 у полуфиналној серији првенства Турске против Галатасараја, пошто су пред својим навијачима савладали великог конкурента резултатом 93:79 (27:22, 30:18, 17:20, 19:19).

У серији која се игра на три добијене утакмице повели су кошаркаши Жељка Обрадовића и тако још једном показали да су се опоравили од пораза у финалу Евролиге од ЦСКА из Москве, који је био пре само десет дана.

Вицешампион Евролиге и шампион Еврокупа су се због друге, односно треће позиције на крају регуларног дела првенства, сусрели већ у полуфиналу, а победника овог дуела чека бољи из меча Ефес - Дарушафака, где већ бивши тим Душана Ивковића води 1:0.

Кључну предност играчи Фенера су остварили у првом полувремену, а до победе их је водио Јан Весели са 24 поена. Поред њега истакао се и Боби Диксон са 16, док су двоцифрени били и Мелих Махмутоглу (12) и Перо Антић са поеном мање, али инцидентом више.

У "врелој" атмосфери он се сукобио са Коксалом из Галатасараја, а тренер гостију Ергин Атаман је добио и техничку због приговора. Богдан Богдановић је убацио 6 поена, док Никола Калинић није играо.

Када је у питању Галатасарај код њих је Мекалум блистао са 22 попена, Чак Дејвис је додао 17, док је Стефон Лазме имао 12 поена. Владимир Мицов је за 33 минута на паркету убацио 10 поена.

Наредна утакмица игра се у петак, такође пред навијачима Фенербахчеа.

Погледајте и један од најбољих потеза са овог меча, закуцавање Јана Веселог.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар