Video - plej-of: Žestoko u Turskoj, prvo dobio Fener!

Košarkaši Fenerbahčea poveli su 1:0 protiv Galatasaraja u polufinalnoj seriji prvenstva Turske pošto su pred svojim navijačima pobedili 93:79.

Košarka 26.05.2016 | 09:40
Video - plej-of: Žestoko u Turskoj, prvo dobio Fener!

Kao po običaju, kada god se ovi rivali sastanu - "vatreno" je na parketu.

Košarkaši Fenerbahčea poveli su 1:0 u polufinalnoj seriji prvenstva Turske protiv Galatasaraja, pošto su pred svojim navijačima savladali velikog konkurenta rezultatom 93:79 (27:22, 30:18, 17:20, 19:19).

U seriji koja se igra na tri dobijene utakmice poveli su košarkaši Željka Obradovića i tako još jednom pokazali da su se oporavili od poraza u finalu Evrolige od CSKA iz Moskve, koji je bio pre samo deset dana.

Vicešampion Evrolige i šampion Evrokupa su se zbog druge, odnosno treće pozicije na kraju regularnog dela prvenstva, susreli već u polufinalu, a pobednika ovog duela čeka bolji iz meča Efes - Darušafaka, gde već bivši tim Dušana Ivkovića vodi 1:0.

Ključnu prednost igrači Fenera su ostvarili u prvom poluvremenu, a do pobede ih je vodio Jan Veseli sa 24 poena. Pored njega istakao se i Bobi Dikson sa 16, dok su dvocifreni bili i Melih Mahmutoglu (12) i Pero Antić sa poenom manje, ali incidentom više.

U "vreloj" atmosferi on se sukobio sa Koksalom iz Galatasaraja, a trener gostiju Ergin Ataman je dobio i tehničku zbog prigovora. Bogdan Bogdanović je ubacio 6 poena, dok Nikola Kalinić nije igrao.

Kada je u pitanju Galatasaraj kod njih je Mekalum blistao sa 22 popena, Čak Dejvis je dodao 17, dok je Stefon Lazme imao 12 poena. Vladimir Micov je za 33 minuta na parketu ubacio 10 poena.

Naredna utakmica igra se u petak, takođe pred navijačima Fenerbahčea.

Pogledajte i jedan od najboljih poteza sa ovog meča, zakucavanje Jana Veselog.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar