Кантона: Мурињо није за Јунајтед! ЈА јесам!

Легендарни Француз отворено о најављеном доласку Португалца у "његов" клуб.

Фудбал 25.05.2016 | 09:20
Кантона: Мурињо није за Јунајтед! ЈА јесам!

Ерик Кантона (49) има конкретну поруку за Манчестер јунајтед: Жозе Мурињо није добар избор за новог менаџера.

Легендарни Француз, који је деведесетих у великом стилу играо пет година за "црвене ђаволе" (све до 1997. и изненадног одласка у пензију), сматра да би долазак Португалца на место смењеног Луја Ван Гала био погрешан потез клуба.

"Волим Жозеа Муриња, али када је у питању фудбал који он игра, мислим да није за Манчестер јунајтед. Волим његов карактер, волим његову страст за игром, као и његов хумор. Веома је интелигентан, захтева 100 одсто од својих играча. Наравно, уз све то и осваја трофеје", почео је Кантона излагање за британски "Гардијан".

Убрзо је уследило и очекивано: "Ипак..."

"Међутим, не мислим да је Мурињов фудбал оно што ће навијачи Манчестер јунајтеда волети, чак и у случају да буде победа. Мурињо може и да осваја са Јунајтедом, али да ли ће навијачи очекивати баш такав, његов фудбал? Чак и у случају успеха? Не верујем"

Са друге стране, Француз зна и ко би био идеално решење за Јунајтед и ко не би био успешан дефанзивним фудбалом.

"Пеп Гвардиола био би ми први избор. Он је духовни син Јохана Кројфа. Волео бих да видим Гвардиолу у Манчестеру. Он је једини који би могао да промени Манчестер. Заправо, он јесте већ тамо, али у погрешном клубу", додао је Кантона, подсетивши да ће Шпанац на клупу Ситија.

У таквој ситуацији, пошто је Гвардиола већ "резервисан", легенда Олд Трафорда има јасан предлог бившем клубу - да узме њега за менаџера.

"Радим многе ствари тренутно и веома сам срећан. Ипак, ако би ме позвали да постанем менаџер Манчестер јунајтеда, пристао бих. Ако је Гвардиола већ у Манчестер јунајтеду и ако хоће да побеђују са сјајним фудбалом, онда ће питати мене. Ако ме буду питали, радио бих веома напорно, наравно", подвукао је Француз.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар