Kantona: Murinjo nije za Junajted! JA jesam!

Legendarni Francuz otvoreno o najavljenom dolasku Portugalca u "njegov" klub.

Fudbal 25.05.2016 | 09:20
Kantona: Murinjo nije za Junajted! JA jesam!

Erik Kantona (49) ima konkretnu poruku za Mančester junajted: Žoze Murinjo nije dobar izbor za novog menadžera.

Legendarni Francuz, koji je devedesetih u velikom stilu igrao pet godina za "crvene đavole" (sve do 1997. i iznenadnog odlaska u penziju), smatra da bi dolazak Portugalca na mesto smenjenog Luja Van Gala bio pogrešan potez kluba.

"Volim Žozea Murinja, ali kada je u pitanju fudbal koji on igra, mislim da nije za Mančester junajted. Volim njegov karakter, volim njegovu strast za igrom, kao i njegov humor. Veoma je inteligentan, zahteva 100 odsto od svojih igrača. Naravno, uz sve to i osvaja trofeje", počeo je Kantona izlaganje za britanski "Gardijan".

Ubrzo je usledilo i očekivano: "Ipak..."

"Međutim, ne mislim da je Murinjov fudbal ono što će navijači Mančester junajteda voleti, čak i u slučaju da bude pobeda. Murinjo može i da osvaja sa Junajtedom, ali da li će navijači očekivati baš takav, njegov fudbal? Čak i u slučaju uspeha? Ne verujem"

Sa druge strane, Francuz zna i ko bi bio idealno rešenje za Junajted i ko ne bi bio uspešan defanzivnim fudbalom.

"Pep Gvardiola bio bi mi prvi izbor. On je duhovni sin Johana Krojfa. Voleo bih da vidim Gvardiolu u Mančesteru. On je jedini koji bi mogao da promeni Mančester. Zapravo, on jeste već tamo, ali u pogrešnom klubu", dodao je Kantona, podsetivši da će Španac na klupu Sitija.

U takvoj situaciji, pošto je Gvardiola već "rezervisan", legenda Old Traforda ima jasan predlog bivšem klubu - da uzme njega za menadžera.

"Radim mnoge stvari trenutno i veoma sam srećan. Ipak, ako bi me pozvali da postanem menadžer Mančester junajteda, pristao bih. Ako je Gvardiola već u Mančester junajtedu i ako hoće da pobeđuju sa sjajnim fudbalom, onda će pitati mene. Ako me budu pitali, radio bih veoma naporno, naravno", podvukao je Francuz.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar