Анализа: Златане, кажеш да не играш четвртком?! ОК! А, шта сад кажеш?!

Манчестер јунајтед понудио је, према информацијама Гоал.цом портала и Еуроспорта, невероватне услове сарадње Ибрахимовићу, који се недавно нашалио на рачун играња у Лиги Европе.

Фудбал 24.05.2016 | 22:00
Анализа: Златане, кажеш да не играш четвртком?! ОК! А, шта сад кажеш?!

Манчестер јунајтед, судећи према информацијама које су данас објавили утицајни француски и енглески новинари запослени на Гоал.цом порталу и Еуроспорту, покушао је сурово високим примањима да приволи Златана Ибрахимовића на бар једну сезону на "Олд Трафорду".

Отприлике исти, ако не и већи новац, славни фудбалер који ће ускоро напунити 35 година, могао би да добије у Ал Саду, али и неким МЛС клубовима, но идеја о игрању у Премијер лиги и поновној сарадњи са Жозеом Мурињом, уз недељну плату од 250.000 фунти (325.000 евра), требало би да "омекша" Швеђанина балканских корена и доведе га у кишни град.

Према информацијама које је прво објавио Лоик Танци, а потом и Крис Воукс, предвиђено је да уговор буде потписан на годину плус годину, а како Ибрахимовић Пари Сен Жермен напушта као слободан играч, понуђено му је и "масних" осам милиона фунти (10,4 милиона евра) на име такозваног "сигнинг-он" бонуса.

Према информацијама Гоал.цом портала, тај бонус изузет је од пореза, што значи да би Јунајтед тако уштедео огроман новац, који би морао да буде опорезиван ако би био исплаћен у виду зараде играча.

Ако се тих осам милиона евра подели на 52 седмице, и на то дода његова плата од 325.000 евра, добија се седмична зарада од 525.000 евра што је далеко више од онога за шта је Ибра играо четири сезоне у Паризу.

Наводно, постоји и обештећење које је предвиђено у случају да се Јунајтед не одлучи да 2017. активира и другу годину уговора, а Гоал.цом процењује да би у случају сарадње на две сезоне, без бонуса за голове, асистенције и трофеје, Ибрахимовић на "Олд Трафорду" могао да заради 44,2 милиона евра!

Подсећамо, да о овим сумама преговара фудбалер који има пуне 34 године и који је у том смислу, вероватно најстарија мега звезда у историји ове игре, јер не памтимо да је нечији одлазак из клуба у тим годинама изазвао толику пажњу светске јавности.

Ибрахимовић је освојио 12 титула првака држава у последњих 13 сезона, по чему је такође јединствен пример, али му и даље недостаје Лига шампиона, коју – у случају да на крају дође у Јунајтед – неће имати прилику да игра пре сезоне 2016/17, јер ће "ђаволи" наредне у Лигу Европе.

Једну од поменутих титула, у сезони 2008/09, Ибра је освојио са Интером, који је у то време водио Мурињо. Швеђанин је 2013. о бившем тренеру рекао...

"Када сам га упознао, ствари су постале невероватне. Одвукао ме је од других ствари као ниједан тренер пре тога. Кад сам играо за њега, осећао сам се као терминатор. Имао сам огромно самопоуздање у то време. Као да сам од мачке постао лав", говорио је Ибра, међутим, поједини медији пренели су недавно његову горду изјаву у којој је о наводном интересовању Јунајтеда рекао следеће:

"Звали су ме, али сам им рекао да не играм четвртком", алудирајући на Лигу Европе.

Можда ће га ова перверзна понуда, у комбинацији са "Специјалним", натерати да ипак заигра четвртком увече...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар