Analiza: Zlatane, kažeš da ne igraš četvrtkom?! OK! A, šta sad kažeš?!

Mančester junajted ponudio je, prema informacijama Goal.com portala i Eurosporta, neverovatne uslove saradnje Ibrahimoviću, koji se nedavno našalio na račun igranja u Ligi Evrope.

Fudbal 24.05.2016 | 22:00
Analiza: Zlatane, kažeš da ne igraš četvrtkom?! OK! A, šta sad kažeš?!

Mančester junajted, sudeći prema informacijama koje su danas objavili uticajni francuski i engleski novinari zaposleni na Goal.com portalu i Eurosportu, pokušao je surovo visokim primanjima da privoli Zlatana Ibrahimovića na bar jednu sezonu na "Old Trafordu".

Otprilike isti, ako ne i veći novac, slavni fudbaler koji će uskoro napuniti 35 godina, mogao bi da dobije u Al Sadu, ali i nekim MLS klubovima, no ideja o igranju u Premijer ligi i ponovnoj saradnji sa Žozeom Murinjom, uz nedeljnu platu od 250.000 funti (325.000 evra), trebalo bi da "omekša" Šveđanina balkanskih korena i dovede ga u kišni grad.

Prema informacijama koje je prvo objavio Loik Tanci, a potom i Kris Vouks, predviđeno je da ugovor bude potpisan na godinu plus godinu, a kako Ibrahimović Pari Sen Žermen napušta kao slobodan igrač, ponuđeno mu je i "masnih" osam miliona funti (10,4 miliona evra) na ime takozvanog "signing-on" bonusa.

Prema informacijama Goal.com portala, taj bonus izuzet je od poreza, što znači da bi Junajted tako uštedeo ogroman novac, koji bi morao da bude oporezivan ako bi bio isplaćen u vidu zarade igrača.

Ako se tih osam miliona evra podeli na 52 sedmice, i na to doda njegova plata od 325.000 evra, dobija se sedmična zarada od 525.000 evra što je daleko više od onoga za šta je Ibra igrao četiri sezone u Parizu.

Navodno, postoji i obeštećenje koje je predviđeno u slučaju da se Junajted ne odluči da 2017. aktivira i drugu godinu ugovora, a Goal.com procenjuje da bi u slučaju saradnje na dve sezone, bez bonusa za golove, asistencije i trofeje, Ibrahimović na "Old Trafordu" mogao da zaradi 44,2 miliona evra!

Podsećamo, da o ovim sumama pregovara fudbaler koji ima pune 34 godine i koji je u tom smislu, verovatno najstarija mega zvezda u istoriji ove igre, jer ne pamtimo da je nečiji odlazak iz kluba u tim godinama izazvao toliku pažnju svetske javnosti.

Ibrahimović je osvojio 12 titula prvaka država u poslednjih 13 sezona, po čemu je takođe jedinstven primer, ali mu i dalje nedostaje Liga šampiona, koju – u slučaju da na kraju dođe u Junajted – neće imati priliku da igra pre sezone 2016/17, jer će "đavoli" naredne u Ligu Evrope.

Jednu od pomenutih titula, u sezoni 2008/09, Ibra je osvojio sa Interom, koji je u to vreme vodio Murinjo. Šveđanin je 2013. o bivšem treneru rekao...

"Kada sam ga upoznao, stvari su postale neverovatne. Odvukao me je od drugih stvari kao nijedan trener pre toga. Kad sam igrao za njega, osećao sam se kao terminator. Imao sam ogromno samopouzdanje u to vreme. Kao da sam od mačke postao lav", govorio je Ibra, međutim, pojedini mediji preneli su nedavno njegovu gordu izjavu u kojoj je o navodnom interesovanju Junajteda rekao sledeće:

"Zvali su me, ali sam im rekao da ne igram četvrtkom", aludirajući na Ligu Evrope.

Možda će ga ova perverzna ponuda, u kombinaciji sa "Specijalnim", naterati da ipak zaigra četvrtkom uveče...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar