РГ - Бојана о повредама: Све сам пробала...!

Талентована српска тенисерка "отворила душу" о здравственим проблемима који је муче последње три године.

Тенис 25.05.2016 | 10:20
РГ - Бојана о повредама: Све сам пробала...!

Бојана Јовановски на Ролан Гарос је дошла као 120. тенисерка света. Испала је из првих 100 после више од пет година (најбољи "ренкинг" остварила је 4. августа 2014 - 32. место), а након пораза од Агњешке Радвањске у првом колу, испричала је извештачу "Спортског журнала" из Париза кроз шта је све прошла због повреда рамена и ручног зглоба.

"Много је повреда, тешко могу да их залечим. Имам хроничну лезију унутар тетиве рамена, не знам да ли чак и хируршки може да се реши. Не смем да тренирам више од два сата дневно. Не могу да пружам максимум, јер стално морам да се штедим. Мишић има пуно ожиљака и више не прима вежбе. Све сам пробала...".

Јовановски (24) је открила да се, попут Јанка Типсаревића и Рафаела Надала, лечила и методом замене матичних ћелија.

За разлику од поменуте двојице, којима су ћелије мини-бушилицом вађене из тртичне кости, Бојана је пристала на липосукцију.

"Вадили су ми матичне ћелије из масти ногу и стомака, па их убризгавали назад. Не желим да се враћам на то, јер штети организму. И Јанко и Рафа и ја смо много израбили наша тела. Психички могу много да поднесем, али моје тело више не може", изјавила је Бојана за "Спортски журнал".

Она је на Ролан Гаросу заиграла први пут од прве декаде фебруара, а већ зна да ће прескочити целу "сезону траве", укључујући Вимблдон.

Прошле године је забележила 21 победу и 25 пораза, док је у 2016. одиграла само четири меча и све изгубила.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар