RG - Bojana o povredama: Sve sam probala...!

Talentovana srpska teniserka "otvorila dušu" o zdravstvenim problemima koji je muče poslednje tri godine.

Tenis 25.05.2016 | 10:20
RG - Bojana o povredama: Sve sam probala...!

Bojana Jovanovski na Rolan Garos je došla kao 120. teniserka sveta. Ispala je iz prvih 100 posle više od pet godina (najbolji "renking" ostvarila je 4. avgusta 2014 - 32. mesto), a nakon poraza od Agnješke Radvanjske u prvom kolu, ispričala je izveštaču "Sportskog žurnala" iz Pariza kroz šta je sve prošla zbog povreda ramena i ručnog zgloba.

"Mnogo je povreda, teško mogu da ih zalečim. Imam hroničnu leziju unutar tetive ramena, ne znam da li čak i hirurški može da se reši. Ne smem da treniram više od dva sata dnevno. Ne mogu da pružam maksimum, jer stalno moram da se štedim. Mišić ima puno ožiljaka i više ne prima vežbe. Sve sam probala...".

Jovanovski (24) je otkrila da se, poput Janka Tipsarevića i Rafaela Nadala, lečila i metodom zamene matičnih ćelija.

Za razliku od pomenute dvojice, kojima su ćelije mini-bušilicom vađene iz trtične kosti, Bojana je pristala na liposukciju.

"Vadili su mi matične ćelije iz masti nogu i stomaka, pa ih ubrizgavali nazad. Ne želim da se vraćam na to, jer šteti organizmu. I Janko i Rafa i ja smo mnogo izrabili naša tela. Psihički mogu mnogo da podnesem, ali moje telo više ne može", izjavila je Bojana za "Sportski žurnal".

Ona je na Rolan Garosu zaigrala prvi put od prve dekade februara, a već zna da će preskočiti celu "sezonu trave", uključujući Vimbldon.

Prošle godine je zabeležila 21 pobedu i 25 poraza, dok je u 2016. odigrala samo četiri meča i sve izgubila.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar