Супруг убијене Јелене и даље сумњив полицији

Зоран Марјановић, супруг Јелене Марјановић, убијене певачице Гранда, предосетио је страшну трагедију непосредно после њеног кобног трчања.

Србија 24.05.2016 | 09:23
Супруг убијене Јелене и даље сумњив полицији

Зоран је сат времена после Јелениног мистериозног нестанка са насипа мобилним телефоном позвао породичну пријатељицу и успаничено јој саопштио да се Јелени губи сваки траг и да страхује да је она највероватније мртва, пише Ало.

- „Драга, убили су ми Јелену!“, то је било све што је Зоран успео да изговори када је позвао пријатељицу, а после тога је почео да плаче. Кукао је на сав глас и није могао да дође до речи. Био је врло успаничен. Када се мало смирио, рекао јој је да је Јеца нестала изненада док је трчала на насипу.

После првог шока, пријатељица је покушала да га утеши, говорећи му да мора да одагна црне мисли и да мора да буде оптимиста. Међутим, он је неутешно понављао да наслућује да Јецу највероватније више неће видети и да страхује да је мртва - тврди наш саговорник близак породици Марјановић.

После његовог паничног позива, пријатељица му је обећала да ће позвати полицију и затражити њихову помоћ.

- Све што јој је Зоран испричао пријатељица је саопштила полицији и молила их да хитно предузму све што је у њиховој моћи. Убрзо после тога, телефони у полицију су се буквално усијали од бројних позива познатих људи са естраде, који су се обраћали пријатељима на најодговорнијим функцијама и молили их да покрену интензивну потрагу.

Нажалост, испоставило се да су Зоранове стрепње биле тачне и да је Јелена кобног 2. априла 2016. године заиста била убијена - наводи наш извор.

Ипак, оно што у овом тренутку зачуђује јесте да се управо Зоран у полицији правдао да их није звао четири сата јер је чекао откуп.

- Када му је полиција рекла да је Јелена мртва, он је успео само да изусти: „Је л‘ ударена у главу?“. Сумњиво је то што је породица чекала четири сата да затражи помоћ. Ипак, доказа за хапшење убице нема, а није пронађено ни оружје којим је убијена Јелена - додаје наш саговорник.

Божидар Спасић, бивши обавештајац ДБ-а, објашњава да Зоранову наводну изјаву „да су му убили Јелену“ треба узети са великом дозом резерве, али упозорава да је довољна за ревизију истраге уколико је заиста тачна.

- Када нема помака у истрази у случајевима убиства као што је овај, уобичајена је пракса да се случај повери другом тиму! Тачније, да се оформи се ревизиона комисија, у којој су и полицајци и тужиоци, а која треба да утврди да ли су сви расположиви подаци били проверени и адекватно третирани.

Ако су полицајци имали такву информацију, можда јој нису придали довољно важности. Можда је таква информација прошла неопажено или је бачена. Међутим, могућност је да полиција томе намерно није дала велики значај и да чека да кривац „пукне“, што у полицијском жаргону значи да се сам преда - каже Спасић.

Фила: Марјановићи треба да ућуте Чувени адвокат Тома Фила, који је гостовао у емисији „Ћирилица“ заједно са Зораном Марјановићем и његовим оцем Владимиром, каже да Марјановићи треба да избегавају јавне наступе. - Саветујем Зорану и Владимиру да престану да причају! Шта су рекли, рекли су. Најбоље им је да више не дају изјаве за медије - каже Фила..

Криминолог Николић: У истрази направљена "мала грешка"

Криминолог Златко Николић тврди да ће случај ускоро бити решен и наводи претпоставку да је полицији највероватније промакао само један детаљ који је довољан за расплет.

- Супруг би прво позвао полицију да се заиста успаничио, а не пријатељицу. У истрази је вероватно направљена мала грешка, али чим она буде уочена и елиминисана, коцкице ће се склопити - уверен је Николић.

Извор: Информер

Фото: Информер

Коментари / 0

Оставите коментар