Suprug ubijene Jelene i dalje sumnjiv policiji

Zoran Marjanović, suprug Jelene Marjanović, ubijene pevačice Granda, predosetio je strašnu tragediju neposredno posle njenog kobnog trčanja.

Srbija 24.05.2016 | 09:23
Suprug ubijene Jelene i dalje sumnjiv policiji

Zoran je sat vremena posle Jeleninog misterioznog nestanka sa nasipa mobilnim telefonom pozvao porodičnu prijateljicu i uspaničeno joj saopštio da se Jeleni gubi svaki trag i da strahuje da je ona najverovatnije mrtva, piše Alo.

- „Draga, ubili su mi Jelenu!“, to je bilo sve što je Zoran uspeo da izgovori kada je pozvao prijateljicu, a posle toga je počeo da plače. Kukao je na sav glas i nije mogao da dođe do reči. Bio je vrlo uspaničen. Kada se malo smirio, rekao joj je da je Jeca nestala iznenada dok je trčala na nasipu.

Posle prvog šoka, prijateljica je pokušala da ga uteši, govoreći mu da mora da odagna crne misli i da mora da bude optimista. Međutim, on je neutešno ponavljao da naslućuje da Jecu najverovatnije više neće videti i da strahuje da je mrtva - tvrdi naš sagovornik blizak porodici Marjanović.

Posle njegovog paničnog poziva, prijateljica mu je obećala da će pozvati policiju i zatražiti njihovu pomoć.

- Sve što joj je Zoran ispričao prijateljica je saopštila policiji i molila ih da hitno preduzmu sve što je u njihovoj moći. Ubrzo posle toga, telefoni u policiju su se bukvalno usijali od brojnih poziva poznatih ljudi sa estrade, koji su se obraćali prijateljima na najodgovornijim funkcijama i molili ih da pokrenu intenzivnu potragu.

Nažalost, ispostavilo se da su Zoranove strepnje bile tačne i da je Jelena kobnog 2. aprila 2016. godine zaista bila ubijena - navodi naš izvor.

Ipak, ono što u ovom trenutku začuđuje jeste da se upravo Zoran u policiji pravdao da ih nije zvao četiri sata jer je čekao otkup.

- Kada mu je policija rekla da je Jelena mrtva, on je uspeo samo da izusti: „Je l‘ udarena u glavu?“. Sumnjivo je to što je porodica čekala četiri sata da zatraži pomoć. Ipak, dokaza za hapšenje ubice nema, a nije pronađeno ni oružje kojim je ubijena Jelena - dodaje naš sagovornik.

Božidar Spasić, bivši obaveštajac DB-a, objašnjava da Zoranovu navodnu izjavu „da su mu ubili Jelenu“ treba uzeti sa velikom dozom rezerve, ali upozorava da je dovoljna za reviziju istrage ukoliko je zaista tačna.

- Kada nema pomaka u istrazi u slučajevima ubistva kao što je ovaj, uobičajena je praksa da se slučaj poveri drugom timu! Tačnije, da se oformi se reviziona komisija, u kojoj su i policajci i tužioci, a koja treba da utvrdi da li su svi raspoloživi podaci bili provereni i adekvatno tretirani.

Ako su policajci imali takvu informaciju, možda joj nisu pridali dovoljno važnosti. Možda je takva informacija prošla neopaženo ili je bačena. Međutim, mogućnost je da policija tome namerno nije dala veliki značaj i da čeka da krivac „pukne“, što u policijskom žargonu znači da se sam preda - kaže Spasić.

Fila: Marjanovići treba da ućute Čuveni advokat Toma Fila, koji je gostovao u emisiji „Ćirilica“ zajedno sa Zoranom Marjanovićem i njegovim ocem Vladimirom, kaže da Marjanovići treba da izbegavaju javne nastupe. - Savetujem Zoranu i Vladimiru da prestanu da pričaju! Šta su rekli, rekli su. Najbolje im je da više ne daju izjave za medije - kaže Fila..

Kriminolog Nikolić: U istrazi napravljena "mala greška"

Kriminolog Zlatko Nikolić tvrdi da će slučaj uskoro biti rešen i navodi pretpostavku da je policiji najverovatnije promakao samo jedan detalj koji je dovoljan za rasplet.

- Suprug bi prvo pozvao policiju da se zaista uspaničio, a ne prijateljicu. U istrazi je verovatno napravljena mala greška, ali čim ona bude uočena i eliminisana, kockice će se sklopiti - uveren je Nikolić.

Izvor: Informer

Foto: Informer

Komentari / 0

Ostavite komentar