РГ - жријеб дублова: Па, зар одмах Србин на Србина?!

Жреб у дублу на Ролан Гаросу није био наклоњен српским тенисерима.

Тенис 24.05.2016 | 09:40
РГ - жријеб дублова: Па, зар одмах Србин на Србина?!

Србин на Србина, у првом колу!

Баш тако је одлучио жреб на другом гренд слему сезоне. Српски тенисери мораће одмах да играју један против другог на старту такмичења у мушком дублу.

Ненад Зимоњић, који ће наступати у пару са искусним Радеком Штепанеком, петим партнером ове године, у првом мечу на Ролан Гаросу укрстиће рекете са младим снагама - својим земљаком Душаном Лајовићем и све бољим Домиником Тимом из Аустрије.

Зимоњић и Штепанек, који су недавно договорили сарадњу у Паризу и касније у Лондону, именовани за 12. носиоце.

У дублу ће играти и Јанко Типсаревић и то у пару са Михаелом Јужњим. Они ће за прве ривале имати осме фаворите за титулу, Јужноафриканца Равена Класена и Раџива Рама, који поседује амерички пасош.

Још тежи задатак имаће Виктор Троицки у тандему са Холанђанином Робином Хасеом. Они ће прво изаћи на црту трећим носиоцима, Бразилцу Марселу Мелу и Хрвату Ивану Додигу.

Зимоњић против Лајовића, односно Јанко Типсаревић на терену би требало да се појаве према првобитном плану већ данас, али будући да киша задаје много проблема организаторима не може се са сигурношћу рећи када ће Срби започети своје наступе у дублу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар