RG - žrijeb dublova: Pa, zar odmah Srbin na Srbina?!

Žreb u dublu na Rolan Garosu nije bio naklonjen srpskim teniserima.

Tenis 24.05.2016 | 09:40
RG - žrijeb dublova: Pa, zar odmah Srbin na Srbina?!

Srbin na Srbina, u prvom kolu!

Baš tako je odlučio žreb na drugom grend slemu sezone. Srpski teniseri moraće odmah da igraju jedan protiv drugog na startu takmičenja u muškom dublu.

Nenad Zimonjić, koji će nastupati u paru sa iskusnim Radekom Štepanekom, petim partnerom ove godine, u prvom meču na Rolan Garosu ukrstiće rekete sa mladim snagama - svojim zemljakom Dušanom Lajovićem i sve boljim Dominikom Timom iz Austrije.

Zimonjić i Štepanek, koji su nedavno dogovorili saradnju u Parizu i kasnije u Londonu, imenovani za 12. nosioce.

U dublu će igrati i Janko Tipsarević i to u paru sa Mihaelom Južnjim. Oni će za prve rivale imati osme favorite za titulu, Južnoafrikanca Ravena Klasena i Radživa Rama, koji poseduje američki pasoš.

Još teži zadatak imaće Viktor Troicki u tandemu sa Holanđaninom Robinom Haseom. Oni će prvo izaći na crtu trećim nosiocima, Brazilcu Marselu Melu i Hrvatu Ivanu Dodigu.

Zimonjić protiv Lajovića, odnosno Janko Tipsarević na terenu bi trebalo da se pojave prema prvobitnom planu već danas, ali budući da kiša zadaje mnogo problema organizatorima ne može se sa sigurnošću reći kada će Srbi započeti svoje nastupe u dublu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar